0 kn

Proizvodi u košarici:

U košarici nema proizvoda

Pokaži košaricu
Korekcijske naočale
					Crulle

Savjeti za zdravlje vaših očiju

Savjeti za zdravlje očiju

Vid je jedno od najvažnijih i najdragocjeniji osjetila. Bez obzira na to, postoje mnogi ljudi koji očima ne pridaju dovoljno pozornosti i zanemaruju argumente o važnosti vida. Višegodišnje opterećivanje očiju, nepravilna njega kontaktnih leća i njihovo zanemarivanje povećavaju rizik od ozbiljnih zdravstvenih problema. Ako se odlučite za korištenje kontaktnih leća zapamtite kako higijena ima izuzetno važnu ulogu. Kao što svako dijete nauči zašto je važno oprati zube, tako bi i korisnici kontaktnih leća trebali naučiti brinuti se za svoje oči. Važna je preventivna skrb za čistoću kontaktnih leća i naočala, a time i za zdravlje očiju.

Oči i glavobolja

Suvremena medicina nudi dvije metode korekcije vida:

  • Kontaktne leće
  • Nošenje naočala

Svaka metoda ima svoje prednosti i nedostatke pa izaberite onu koja vama najviše odgovara.

Zašto glavobolja?

Mnoge slijepe i slabovidne osobe unatoč nošenju naočala često imaju problema s glavoboljama. Kada nosimo naočale možemo to osjetiti kao teret na nosu, što posljedično znači također smanjenje vidnog polja i oštrine vida.

S druge strane, korištenje kontaktnih leća omogućuje bolje reagiranje na vanjske podražaje i ne izaziva osjećaj nelagode ili ograničenja. Osim toga, omogućuju veću vidnu oštrinu.

Korištenje make up-a i higijena oči

Oglašivači u medijima sve više propagiraju korištenje prirodne šminke, napravljene od prirodnih sastojaka. Trebali biste znati da čak i ako su šminke napravljene od prirodnih sastojaka, to ne jamči da su dobre za vaše oči. Međusobno se razlikujemo i ako su neke stvari za nekoga dobre, nije nužno da je to dobro za svakog. Svakako budite oprezni prilikom izbora šminke.

Raznolika prehrana

Prehrana također igra važnu ulogu u preventivnoj zaštiti očiju, a više o tome koje namirnice izabrati možete pročitati u članku

Odgovori na # - Otkaži
Master Card VISA VISA Electron
Top