Peroksidna otopina Laim-Care Peroxide i kako ju sigurno koristiti

Peroksidna otopina Laim-Care Peroxide koristi vodikov peroksid za temeljito čišćenje i dezinfekciju kontaktnih leća. Međutim, potrebno je pridržavati se određenog postupka koji se uvelike razlikuje od načina na koji se koriste univerzalne ili višenamjenske otopine za leće. To je zato što peroksidna otopina Laim-Care Peroxide sadrži vodikov peroksid: njime se mora pažljivo rukovati i opasan je prije nego što se stabilizira kemijskom reakcijom. Zahvaljujući toj kemijskoj reakciji, peroksid je u stanju eliminirati gotovo sve nečistoće. Poznato je da peroksidne otopine jamče mnogo temeljitije čišćenje od višenamjenskih otopina. Tijekom procesa čišćenja, peroksid razgrađuje proteine i uklanja bakterije i druge naslage s kontaktnih leća. Zbog kemijske reakcije koja na kraju neutralizira peroksid, ova otopina ne sadrži konzervanse i vrlo je učinkovita protiv alergena.
Svako pakiranje peroksidne otopine Laim-Care Peroxide uključuje posebnu posudicu za leće koja sadrži katalitički disk, neophodan za ispravno dovršavanje procesa neutralizacije peroksida. Stoga nikada nemojte koristiti univerzalne ili višenamjenske posudice za leće. Cijeli proces čišćenja traje najmanje 6 sati, nakon završetka reakcije nećete više vidjeti mjehuriće unutar posudice za leća. Sada ponovno možete sigurno koristiti kontaktne leće.

Iduća upozorenja uvijek treba imati na umu kada koristite peroksidnu otopinu Laim-Care Peroxide:

  • Peroksidne otopine nisu prikladne za kontaktne leće u boji jer će oštetiti boju leća. Peroksidna otopina se smije koristiti samo za čišćenje običnih kontaktnih leća.
  • Peroksidna otopina nikada ne smije doći u izravan kontakt s očima. To može uzrokovati opekline rožnice. Ozlijeđene stanice s vremenom zacijele, ali svejedno treba izbjegavati svaki kontakt.
  • Uvijek koristite posebnu posudicu za leće koja sadrži katalitički disk za ispravnu neutralizaciju peroksida.
  • Provjerite jesu li kontaktne leće potpuno uronjene u otopinu, ali napunite posudicu samo do označene crte kako biste izbjegli bilo kakav rizik od izlijevanja.
  • Nemojte tresti niti pomicati posudicu. Ostavite posudicu u uspravnom položaju tijekom dezinfekcije i neutralizacije.
  • Nemojte vaditi leće iz posudice dok proces neutralizacije ne završi, što traje najmanje 6 sati.
  • Posudicu treba zamijeniti nakon dulje uporabe. Katalitički disk gubi svoju učinkovitost nakon otprilike 3 mjeseca korištenja.

Kupite peroksidnu otopinu Laim-Care Peroxide po sniženim cijenama. Ako kupite više paketa, uštedite više!

Vodič za korištenje peroksidne otopine Laim-Care Peroxide

laim-care peroxide laim-care peroxide

Komentari

Imate li kakvih pitanja?