Otopina Refine One Step 360 ml

Oprez! Otopina je peroksidna. Pratite upute za korištenje.

Refine One Step je otopina za kontaktne leće koja ne sadrži konzervanse. Peroksidna otopina učinkovito čisti i dezinficira meke kontaktne leće.Pametna
alternativa

Prije zamjene se posavjetujte s oftalmologom, nisu sve leće primjerene za svako oko.

Otopina Laim-Care Peroxide 360 ml

Zaliha
  • Peroksidna otopina
  • savršena dezinfekcija leća
  • Posebna posudica za leće uključena
Cijena: 10.99 €

Refine One Step - peroksidna otopina za kontaktne leće

Refine One Step je peroksidna otopina koja ne sadrži konzervanse. Peroksidne otopine su jedne od najučinkovitijih otopina za čišćenje mekih leća. Leće su zahvaljujući peroksidu optimalno dezinficirane, savršeno čiste i navlažene.  Peroksidna otopina nije prikladna za obojene kontaktne leće jer oštećuje boju leća. Peroksid se smije koristiti samo za čišćenje neobojenih kontaktnih leća.

Ne sadrži konzervanse i fosfate

Refine One Step ne sadrži konzervanse pa je primjerena za korisnike koji imaju problema s alergijama i osjetljivim očima. 

Kako pravilno koristiti Refine One Step otopinu?

Peroksid uvijek mora biti neutraliziran prije nego što leće dođu u kontakt s očima. Refine One Step otopina sadrži 3% peroksida i dolazi s posebnom posudicom za čišćenje leća koja sadrži ugrađen neutralizator­. MORATE koristiti tu posudicu.  
Samo stavite leće u držač i napunite posudicu otopinom do označene linije. Stavite držač u posudicu i čvrsto ju zatvorite. Počet će se stvarati mjehurići. Provjerite da je posudica u uspravnom položaju i da su leće potpuno uronjene. Neka leće ostanu u otopini najmanje 6 sati ili preko noći. Ne tresite posudicu i ne okrećite ju. Nakon najmanje 6 sati otopina će biti neutralizirana i možete koristiti leće. 
Ako su leće u posudici duže od 7 dana, bacite otopinu i ponovite postupak čišćenja i neutralizacije sa svježom otopinom. 

Važno upozorenje 

Nikada ne ispirite kontaktne leće peroksidnom otopinom prije korištenja! Otopina koja nije neutralizirana može uzrokovati opekline na očima.  
Koristite samo posebnu posudicu za neutraliziranje otopine (priložena je).
Uvijek pričekajte da postupak čišćenja završi do kraja. Nakon što završi, više se neće vidjeti mjehurići zraka koji se otpuštaju tijekom kemijskog procesa. 
Uvijek napunite posudicu otopinom do označene linije. Ako posudica ne bude napunjena do crte, leće možda neće biti dobro očišćene. 

Pohrana i korištenje

Uvijek čuvajte otopinu na sobnoj temperaturi (na oko 25°C). Otopina se može koristiti do 3 mjeseca nakon otvaranja. 

Pakiranja

Otopina dolazi i u paketima od 100 ml, 2x 360 ml i 3x 360 ml.

Karakteristike - Otopina Refine One Step 360 ml

Proizvođač: CooperVision
Vrsta otopine: Peroksidna
Volumen: 360 ml
Rok uporabe nakon otvaranja: 3 mjeseca
Konzervansi: Ne
Medicinsko pomagalo: Da

Komentari (3)

Imate li kakvih pitanja?
Ivana

Može li se koristiti za polutvrde leće? Koliko često ju treba koristiti? S kojom otopinom preporučate ispiranje nakon 6-tnog stajanja?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, ovo nije primjerenea otopina za polutvrde leće. Za polutvrde leće možete koristiti otopine Ao sept, Laim care peroksid i Boston. Lp

Maja

Ja sam jako zadovoljna.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, zahvaljujemo se na povratnim informacijama.

Vedran

Uzeo sam ovu otopinu za probu (inače koristim AO SEPT PLUS HydraGlyde) i moram priznati da nisam toliko zadovoljan kao s AO SEPT. Otopina je u redu ali leće se konstantno lijepe za kutijicu i to za onaj dio koji se diže tako da je potrebno prstima vaditi leću iz kutijice a to je moguće samo da ju se primi za onu stranu koja ide u oko). Druga stvar je što kutijica nema mogućnost rotacije što je nekad korisno kad se leća hoće isprati. Preporučam svima koji traže peroksidnu otopinu da svakako probaju AO SEPT Plus.

Odgovor info@adrialece.hr

Hvala na povratnim informacijama.