Otopina Laim-Care Peroxide 2x 360 ml

21.98 € 20.99 €
95% preporučuje
Zaliha
Oprez! Otopina je peroksidna. Pratite upute za korištenje.

Otopina Laim-Care Peroxide je peroksidna otopina za kontaktne leće koja učinkovito čisti i dezinficira leće.

šaljemo: ponedjeljak 17.6. odaberite parametre
Osobno preuzimanje - optike i paketomati od 2.99 € *
Hrvatska pošta od 3.49 € *
Overseas Express od 4.49 € *
* Besplatna dostava za narudžbe iznad 55.00 €
21.98 € 20.99 €
U košaricu Najbolja cijena u zadnjih 30 dana: 17.58 €
Besplatna dostava za narudžbe iznad 55.00 €
Izaberite poklon u vrijednosti do 13.89 € uz svaku narudžbu iznad 35.00 €

Otopina Laim-Care Peroxide 

Tekućina Laim-Care Peroxide nije prikladna za obojene kontaktne leće jer oštećuje boju leća. Peroksid se smije koristiti samo za čišćenje neobojenih kontaktnih leća. Peroksidna otopina temeljito čisti i dezinficira kontaktne leće. Peroksid se općenito smatra najučinkovitijim sredstvom za čišćenje leća. Proces čišćenja peroksidom uvijek zahtijeva fazu neutralizacije korištenjem katalitičkog diska, tijekom koje se peroksid stabilizira i pretvara u sigurnu fiziološku otopinu. Peroksid koji nije neutraliziran može potencijalno oštetiti oči. Iznimno je važno pažljivo slijediti upute kada koristite ovu vrstu otopine, što ovaj proizvod čini prikladnijim za iskusne osobe koje nose kontaktne leće.

Kako pravilno koristiti peroksidnu otopinu Laim-Care?

Pričvršćena na poklopac priložene posudice za leće, primijetit ćete dvostranu košaru, označenu s R i L -- za vašu desnu i lijevu leću. Napunite dno posude peroksidnom otopinom Laim-Care do crte. Stavite svoje leće u košare na poklopcu. Zatim zatvorite poklopac koji će potopiti vaše leće i započeti proces neutralizacije. Vidjet ćete da se u spremniku pojavljuju mjehurići, što ukazuje da se događa odgovarajuća reakcija neutralizacije. Sada jednostavno ostavite posudu u uspravnom položaju i pustite da dezinfekcija završi.
Leće se moraju namakati najmanje 6 sati (najbolje preko noći). Pazite da ni na koji način ne potresete posudu. Otopina u spremniku će postati bistra i sigurna (mjehurići će prestati) kada se neutralizacija završi. Vaše će leće tada biti potpuno očišćene i spremne za nošenje.

Ako vrijeme neutralizacije traje duže od 24 sata, ponovite postupak čišćenja.

Peroksidna otopina Laim-Care je također dostupna u sljedećim pakiranjima:

360 ml
3x 360 ml
4x 360 ml
Laim-Care Peroxide

Upozorenje:

Nikada nemojte nanositi peroksidnu otopinu izravno u oči jer može uzrokovati ozbiljne ozljede.

Nikada nemojte koristiti ravnu posudicu za kontaktne leće s peroksidnom otopinom. Koristite samo posebnu kutiju koja sadrži disk za neutralizaciju koji je priložen uz otopinu.

Nikada nemojte vaditi leće iz posebne posudice prije završetka procesa neutralizacije (najmanje 6 sati).

Nikada nemojte prepuniti kutiju otopinom. Iscurila i otopina koja nije neutralizirana može nenamjerno doći u kontakt s lećama ili vašim prstima te uzrokovati ozljede.

Ovo nije višenamjenska otopina. Bitno je pričekati potpunu neutralizaciju (minimalno 6 sati) tijekom svakog čišćenja kontaktnih leća peroksidnom otopinom kako biste spriječili ozljedu. Koristite prema uputama svog optometrista ili oftalmologa. 

Laim-Care peroksid sadrži 3% vodikovog peroksida koji se mora neutralizirati pomoću platinastog katalitičkog diska unutar posebnog spremnika koji je priložen ovom proizvodu. Pazite da koristite samo posebnu posudicu koja je uključena u pakiranje jer je ovaj katalitički disk neophodan za pravilnu neutralizaciju peroksida.

Važno

Peroksidna otopine za čišćenje nije prikladna za leće u boji jer bi oštetila boju leća. Peroksid se smije koristiti samo za čišćenje prozirnih kontaktnih leća.

Karakteristike - Otopina Laim-Care Peroxide 2x 360 ml

Proizvođač: Esoform
Vrsta otopine: Peroksidna
Volumen: 2x360 ml
Rok trajanja: 12 mjeseci ili više
Rok uporabe nakon otvaranja: 2 mjeseca
Medicinsko pomagalo: Da
Konzervansi: Da

Komentari (1)

Imate li kakvih pitanja?
Marko

Da li se ova tekućina moze koristit i za polutvrde leće. Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, otopina je primjerena i za polutvrde leće.