Otopina AO SEPT PLUS HydraGlyde 90 ml

6.50 €
99% preporučuje
Oprez! Otopina je peroksidna. Pratite upute za korištenje.

AO SEPT PLUS HydraGlyde je otopina za čišćenje kontaktnih leća 90 ml.

šaljemo: odaberite parametre
Osobno preuzimanje - optike i paketomati od 2.99 € *
Hrvatska pošta od 3.49 € *
Overseas Express od 4.49 € *
* Besplatna dostava za narudžbe iznad 55.00 €
6.50 €
Besplatna dostava za narudžbe iznad 55.00 €
Izaberite poklon u vrijednosti do 13.89 € uz svaku narudžbu iznad 35.00 €

Otopina za kontaktne leće AO SEPT Plus HydraGlyde

AO SEPT PLUS HydraGlyde tekućina na bazi peroksida je namijenjena čišćenju, dezinfekciji, uklanjanju proteina i čuvanju svih vrsta tvrdih i mekih kontaktnih leća. Uz tekućine AO SEPT PLUS dobit ćete i posudicu koja je zasnovana za njegu i neutralizaciju kontaktnih leća. Kontaktne leće moguće je koristiti već nakon šest sati namakanja u posudici. Peroksidna otopina nije prikladna za obojene kontaktne leće jer oštećuje boju leća. Peroksid se smije koristiti samo za čišćenje neobojenih kontaktnih leća.

Dugotrajna hidratacijaHy­draGlyde® kompleks se veže na površinu leće gdje tvori sloj koji sprječava isušivanje leće čak i nakon 16 sati nošenja. Leće su tako dovoljno navlažene kako bi korisnik osjećao cjelodnevnu udobnost. Otopina AO Sept Plus HydraGlyde® sadrži do 3% učinkovitih sastojaka za čišćenje, što se u postupku čišćenja ne pokazuje samo u dezinfekciji, već i u kasnijoj neutralizaciji peroksidnih sastojaka otopine. Vodikov peroksid učinkovito uklanja depozite i neželjene mikroorganizme s leće. Direktan dodir otopine i tkiva oka može uzrokovati opekline zbog čega je potrebno slijediti uputama za korištenje i preporukama očnog liječnika.

Kako pravilno koristiti AO SEPT Plus HydraGlyde? - Operite ruke i osušite ih čistim ručnikom. - Otvorite dio sa oznakom L i stavite leću na kupolu. Zatvorite i pazite da se vam leća ne zatakne. - Ponovite postupak s desnom lećom koju stavite na kupolu s dijelom koji ima oznaku R. - Napunite posudicu AOSEPT PLUS otopinom, ne previše i ne ispod oznake. - Spremnik za leće stavite u posudicu i zatvorite poklopac (nije potrebno tresti). - Posudicu pustite u uspravnom položaju – ako iz rupice na vrhu poklopca izlaze mjehurići, moguća je prisutnost neneutralizirane AOSEPT PLUS otopine. Ispraznite posudicu i spremnik leća isperite u sterilnoj fiziološkoj otopini. Ruke dobro isperite pod tekućom vodom. Ponovite postupak dezinfekcije. - Leće pustite u otopini najmanje 6 sati ali preko noći da se otopina neutralizira. - Leće uklonite iz spremnika za leće. - Vaše leće su sada spremne za upotrebu. - Odbacite korištenu otopinu. Posudicu i spremnik za leće isperite fiziološkom otopinom. Nikada ne koristite vodu iz slavine. - Pustite da se spremnik za leće osuši na zraku, van posudice za leće. - Ako leće ne mislite koristiti odmah nakon dezinfekcije/ne­utralizacije, možete ih čuvati u neutraliziranoj otopini AOSEPT PLUS u neotvorenoj posudici AOSEPT PLUS do 14 dana. Prije nego odlučite nositi leće, dezinficirajte/ne­utralizirajte ih u svježoj otopini svakih 14 dana. Vaš očni stručnjak može Vam preporučiti da leće isperete sterilnom fiziološkom otopinom prije stavljanja leća u oči. Uklonite proteine s leća prikladnim sredstvom protiv proteina prema uputama za upotrebu.

Karakteristike - Otopina AO SEPT PLUS HydraGlyde 90 ml

Proizvođač: Alcon
Vrsta otopine: Peroksidna
Rok trajanja: 12 mjeseci ili više
Rok uporabe nakon otvaranja: 3 mjeseca
Volumen: 90 ml
Konzervansi: Ne
Medicinsko pomagalo: Da

Pametna
alternativa

Prije zamjene se posavjetujte s oftalmologom, nisu sve leće primjerene za svako oko.

Otopina Laim-Care Peroxide 100 ml

Zaliha
  • Peroksidna otopina
  • savršena dezinfekcija leća
  • Posebna posudica za leće uključena
Cijena: 4.99 €

Komentari

Imate li kakvih pitanja?