Otopina AO SEPT PLUS HydraGlyde 360 ml

13.00 €
98% preporučuje
Zaliha
Oprez! Otopina je peroksidna. Pratite upute za korištenje.

AO SEPT PLUS HydraGlyde je otopina za čišćenje kontaktnih leća (360 ml). Otopina je obogaćena hidratantnom komponentom HydraGlyde® i jamči vrhunsku hidrataciju.

Kupite veće pakiranje AO Sept Plus HydraGlyde 2 x 360 ml za 24.99 € i uštedite 1.01 €.

šaljemo: četvrtak 23.5. odaberite parametre
Paketomat: Hrvatska pošta ili BoxNow od 2.99 € *
Hrvatska pošta od 3.49 € *
Overseas Express od 4.49 € *
* Besplatna dostava za narudžbe iznad 55.00 €
13.00 €
Besplatna dostava za narudžbe iznad 55.00 €
Izaberite poklon u vrijednosti do 7.57 € uz svaku narudžbu iznad 35.00 €

Otopina za kontaktne leće AO SEPT Plus HydraGlyde

AO SEPT PLUS HydraGlyde tekućina na bazi peroksida je namijenjena čišćenju, dezinfekciji, uklanjanju proteina i čuvanju svih vrsta tvrdih i mekih kontaktnih leća. Uz tekućine AO SEPT PLUS dobit ćete i posudicu koja je zasnovana za njegu i neutralizaciju kontaktnih leća. Kontaktne leće moguće je koristiti već nakon šest sati namakanja u posudici. Peroksidna otopina nije prikladna za obojene kontaktne leće jer oštećuje boju leća. Peroksid se smije koristiti samo za čišćenje neobojenih kontaktnih leća.

Dugotrajna hidratacija

HydraGlyde® kompleks se veže na površinu leće gdje tvori sloj koji sprječava isušivanje leće čak i nakon 16 sati nošenja. Leće su tako dovoljno navlažene kako bi korisnik osjećao cjelodnevnu udobnost. Otopina AO Sept Plus HydraGlyde® sadrži do 3% učinkovitih sastojaka za čišćenje, što se u postupku čišćenja ne pokazuje samo u dezinfekciji, već i u kasnijoj neutralizaciji peroksidnih sastojaka otopine. Vodikov peroksid učinkovito uklanja depozite i neželjene mikroorganizme s leće. Direktan dodir otopine i tkiva oka može uzrokovati opekline zbog čega je potrebno slijediti uputama za korištenje i preporukama očnog liječnika.

Kako pravilno koristiti AO SEPT Plus HydraGlyde?

Operite ruke i osušite ih čistim ručnikom. Otvorite dio sa oznakom L i stavite leću na kupolu. Zatvorite i pazite da se vam leća ne zatakne. Ponovite postupak s desnom lećom koju stavite na kupolu s dijelom koji ima oznaku R. Napunite posudicu AOSEPT PLUS otopinom, ne previše i ne ispod oznake. Spremnik za leće stavite u posudicu i zatvorite poklopac (nije potrebno tresti). Posudicu pustite u uspravnom položaju – ako iz rupice na vrhu poklopca izlaze mjehurići, moguća je prisutnost neneutralizirane AOSEPT PLUS otopine. Ispraznite posudicu i spremnik leća isperite u sterilnoj fiziološkoj otopini. Ruke dobro isperite pod tekućom vodom. Ponovite postupak dezinfekcije. Leće pustite u otopini najmanje 6 sati ali preko noći da se otopina neutralizira. Leće uklonite iz spremnika za leće. Vaše leće su sada spremne za upotrebu.

Važne bilješke

  • Odbacite korištenu otopinu. Posudicu i spremnik za leće isperite fiziološkom otopinom. Nikada ne koristite vodu iz slavine.
  • Pustite da se spremnik za leće osuši na zraku, van posudice za leće.
  • Ako leće ne mislite koristiti odmah nakon dezinfekcije/ne­utralizacije, možete ih čuvati u neutraliziranoj otopini AOSEPT PLUS u neotvorenoj posudici AOSEPT PLUS do 14 dana.
  • Prije nego odlučite nositi leće, dezinficirajte/ne­utralizirajte ih u svježoj otopini svakih 14 dana.
  • Vaš očni stručnjak može Vam preporučiti da leće isperete sterilnom fiziološkom otopinom prije stavljanja leća u oči.
  • Uklonite proteine s leća prikladnim sredstvom protiv proteina prema uputama za upotrebu.

Karakteristike - Otopina AO SEPT PLUS HydraGlyde 360 ml

Proizvođač: Alcon
Vrsta otopine: Peroksidna
Volumen: 360 ml
Rok trajanja: 12 mjeseci ili više
Rok uporabe nakon otvaranja: 3 mjeseca
Konzervansi: Ne
Medicinsko pomagalo: Da

Pametna
alternativa

Prije zamjene se posavjetujte s oftalmologom, nisu sve leće primjerene za svako oko.

Otopina Laim-Care Peroxide 360 ml

Zaliha
  • Peroksidna otopina
  • savršena dezinfekcija leća
  • Posebna posudica za leće uključena
Cijena: 10.99 €

Komentari (7)

Imate li kakvih pitanja?
Ana

I dalje za mene najbolja peroksidna otopina a probala sam skoro sve na HR tržištu iako ju je sve teže nabaviti...nema više multipak pakiranja i sl.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, zahvaljujemo se na povratnim informacijama.

Korisnik

Meni je osobno otopina super. Jedina koja stvarno očisti leće (imala sam problem da mi se preko ljeta npr leće magle, što se nakraju ispostavilo da je od znojenja i visokih temperatura). Ne ispirem leće nikakvom tekućinom ali sam nekoliko puta izvadila nakon 6 ili 6 i pol sati i peroksid i dalje nije bio neutraliziran. Tako da svakako treba držati dulje od 6 sati unutra da se to neutralizira. Ono što sam primjetila u zadnje vrijeme da mi malo isušuje leće, ali ništa strašno. Nastaviti ću koristiti.

Anonymous

tekućinu koristim već više od 20 godina nikad nisam ispirala i nemam problema ali uvijek su leće minimum 6 sati u tekućini i čiste se nakon toga stavljam direkt u oko i nikad me nije peklo prezadovoljna sam pošto se više ne može dobiti u Hr u ljekarnama ili optiki >prije sam nabavljala u Sloveniji i Mađarskoj>drago mi je što sad mogu naručiti preko interneta

Odgovor info@adrialece.hr

Hvala na povratnim informacijama.

Maja

Kći je jutros stavila leće koje je preko noći držala u otopini AO Sept Plus HydraGlide. Odmah ju je jako zapeklo i izvadila je leću. Sad čitam komentare pa vidim da nekima odgovarate da je treba ispirati fiziološkom otopinom, a negdje da ne treba. Koji je odgovor točan? Kći više neće koristiti ovu otopinu, ali bilo bi pametno staviti posebnu napomenu da se tekućina ne primjenjuje kao ostale, ako je to tako. Upute najčešće rijetko tko čita. Ja ih sad gledam, ali nisu mi sasvim jasne. Koja je razlika između ove otopine i klasičnih, npr. Gelone?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, uvijek morate pratiti upute za korištenje proizvoda. Posebna napomena piše na tekućini i na stranici su napisane upute za korištenje. To je peroksidna tekućina i morate isprati leće sa fiziološkom otopinom prije stavljanja u oko. Lijepi pozdrav

Katarina Rakuljic sabic

Neznam što bi rekla osim da kad je leca koja je bila u ovoj otopini dosla u kontakt sa okom toliko me je zapelo peklo da mi nije jasno sto nije uredu sa ovom otopinom. Prvi puta sam ju koristila i ne mogu vjerovat kao da sam peroksid stavila. Oči su mi se jako zacrvenile i pekle i iskreno sam se pobojala da ili nesto nije u redu sa mojim otopinom iako je rok uredu ili ovo nije uopce otopina za lece a izgleda da je. Ne znam bacila sam ju u smeće jer toliko žarenje i crvenilo mi se nikada od ničeg prije nije dogodilo, ili meni nesto ne odgovara ili nesto nije u redu sa mojom bocom jer ne mogu zamisliti da nekome to ne smeta. Jako čudno iskustvo

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, to je peroksidna tekućina i morate biti pažljivi kod korištenja. Uvijek pročitajte i pratite upute za korištenje. To piše i na našoj web stranici. Nakon što izvadite leću iz tekućine morate ih isprati fiziološkom tekućinom. Lijepi pozdrav

Marko Perić

Da li je ova otopina dobra za leće iz materijala: Lotrafilcon B? Konkretno Air Optix Aqua – leće Nisam do sada nikada nosio leće i ispričavam se ako pitam stvari koje se podrazumijevaju.

Odgovor info@adrialece.hr

Moze se koristiti za sve lece koje imamo u ponudi. Pozdrav

Marko Perić

Poštovani, zanima me treba li ispirati leće držane preko noći u ovoj otopini, prije stavljanja u oko. Ako da kojom drugom otopinom? Da li je ova otopina dobra za leće iz materijala: Lotrafilcon B? Konkretno Air Optix Aqua - leće Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Odgovor info@adrialece.hr

Lece je potrebno imati najmanje 6 sati u tekucini AO SEPT i nije jih potrebno ispirati. Pozdrav