0 kn

Proizvodi u košarici:

U košarici nema proizvoda

Pokaži košaricu

Odaberite prave kapi za oči

Brz pregled ponude kapi za oči pokazat će vam da se na trgu trenutno nalazi puno različitih vrsta kapi namijenjenih trenutnom olakšanju i vlaženju različitih simptoma upale ili iritacije oka. Na raspolaganju su kapi za ublažavanje simptoma crvenila oka, suhih očiju, konjuktivitisa (»pink eye«), kao i kapi za povećanje udobnosti prilikom nošenja kontaktnih leća koje poboljšavaju hidrataciju i svježinu tijekom nošenja. Većina liječnika preporučuje i korištenje kapi nakon operacije na oku kako bi se smanjila infekcija i ubrzalo cijeljenje.

Kapi za oči, odnosno umjetne suze razlikuju se u sastavu, viskoznosti, udjelu elektrolita, konzervansa i ostalih dodataka.

Prije kupnje kapi za oči uvijek biste se trebali najprije pitati za koju svrhu ih trebate. Patite li od alergija? Traje li crvenilo u oku duže od 3 dana? Trebate li kapi samo za vlaženje oka?

Ako su vaše oči neprestano suhe,nadražene ili umorne preporučujemo korištenje kapi za vlaženje. Najčešće se koriste tzv. umjetne suze koje se koriste po potrebi da se ublaže poteškoće. Za češće korištenje se preporučuje korištenje kapi za oči koje ne sadrže konzervanse.

Odaberite prave kapi za oči

Suho oko i sindrom crvenih očiju najčešći su razlozi za korištenje kapi za oči. Prekomjerno gledanje u zaslon računala, zadržavanje u klimatiziranim prostorijama, prah i dim samo su neki od razloga koji mogu uzrokovati ova stanje.

Na trgu postoje i umjetne suze u obliku spreja koji jednostavno nanesemo na zatvoreni kapak čime stabiliziramo slojeve lipida u suznom filmu te različiti gelovi, čija je prednost visoka viskoznost koja produžuje zadržavanje na očnoj površini. 

Odgovori na # - Otkaži
Master Card VISA VISA Electron
Top