0 kn

Proizvodi u košarici:

U košarici nema proizvoda

Pokaži košaricu
Korekcijske naočale
					Crulle

Odaberite prave kapi za oči

Odaberite prave kapi za oči

Oči su nakon mozga najsloženiji organ u ljudskom tijelu. One su vrlo dragocjeno osjetilo i zato ih moramo čuvati. Oko često zna biti iziritirano različitim uzorcima, a u određenim situacijama si možete sami pomoći. Kapi za oči se koriste za liječenje mnogih stanja, kao na primjer kod svraba ili suzenja očiju.

Brz pregled ponude kapi za oči pokazat će vam kako se na tržištu trenutno nalazi puno različitih vrsta kapi namijenjenih trenutnom olakšanju različitih simptoma upale ili iritacije oka. Na raspolaganju su vam kapi za ublažavanje simptoma crvenila oka, suhih očiju, konjunktivitisa (»pink eye«), kao i kapi za povećanje udobnosti prilikom nošenja kontaktnih leća koje brinu za hidrataciju i svježinu tijekom nošenja. Većina liječnika preporučuje korištenje kapi nakon operacije na oku kako bi se smanjila infekcija i ubrzalo cijeljenje.

Kapi za oči, odnosno umjetne suze razlikuju se u sastavu, viskoznosti, udjelu elektrolita, konzervansa i ostalih dodataka.

Prije nego što se odlučite za kupovinu kapi za oči, uvijek biste se trebali upitati zašto ih trebate. Patite li od alergija? Traje li crvenilo u oku duže od 3 dana? Trebate li kapi samo za vlaženje oka?

Ako su vaše oči neprestano suhe, nadražene ili umorne najbolje je koristiti kapi za vlaženje. Najčešće se upotrebljavaju tzv. umjetne suze koje se koriste po potrebi kako bi se ublažile poteškoće. Ako ih želite češće koristiti, najbolje da izaberete kapi za oči koje ne sadrže konzervanse.
Odaberite prave kapi za oči

Suho oko i sindrom crvenih očiju najčešći su razlozi za korištenje kapi za oči. Prekomjerno gledanje u zaslon računala, zadržavanje u klimatiziranim prostorijama, prašina i dim samo su neki od čimbenika koji mogu uzrokovati ova stanje.

Na tržištu postoje i umjetne suze u obliku spreja koji se jednostavno nanosi na zatvoreni kapak čime stabiliziramo slojeve lipida u suznom filmu te različiti gelovi, čija je prednost visoka viskoznost koja produžuje zadržavanje na očnoj površini.

Savjeti za pravilno korištenje kapi za oči:

  • Kapi za oči su sterilne do otvaranja. Nakon što ih otvorite, provjerite rok trajanja, držite ih na hladnom i tamnom mjestu, osim ako nije drugačije propisano.
  • Prilikom kapanja očiju pazite da vrh bočice ne dođe u kontakt s okom ili prstima.
  • Ne koristite kapi nakon isteka roka trajanja.
  • Ne koristite kapi ako ste alergični na neki od sastojaka. 
  • Ako nosite kontaktne leće, posavjetujte se sa svojim optometristom ili oftalmologom možete li uz njih koristiti kapi.
Odgovori na # - Otkaži
Master Card VISA VISA Electron
Top