Nosite sunčane i dioptrijske naočale te vam je dosadilo konstantno mijenjanje? Mi imamo rješenje za vas!

Fotoosjetljive leće za naočale

Tko god nosi dioptrijske naočale zna koliko je problematično voziti ili provoditi vrijeme na otvorenom tijekom sunčanih dana. Bez obzira na godišnje doba, sunce je vrlo opasno i može dovesti do nastanka mrene. Ako vam je dosadilo konstantno skidanje i stavljanje sunčanih i dioptrijskih naočala, mi imamo čak dva odlična rješenja za vas – izaberite sunčane naočale s dioptrijom ili dioptrijske naočale s fotoosjetljivim lećama!

Što su fotoosjetljive leće za naočale?

Naočale koje imaju fotoosjetljive leće reagiraju na promjene uvjeta osvjetljenja – potamne prilikom izlaska na sunce i postaju prozirne prilikom ulaska u zatvorene, tamnije prostore. Takve naočale su idealne za sve vas koji ne želite imati dva para naočala uz sebe, a svjesni ste važnosti zaštite od sunca i želite oštar vid u svakom trenutku.

U lećama takvih naočala nalaze se molekule koje su odgovorne za tamnjenje leća i one se aktiviraju u dodiru sa sunčevim UV zračenjem. S obzirom na to da UV zrake prolaze kroz oblake, ove leće će vas štititi čak i kada je vani oblačno.

Na adrialece.hr možete izabrati fotoosjetljive leće za sve indekse loma svjetlosti te čak i za progresivne naočalne leće. Izaberite između 2 boje zatamnjenja – smeđe ili sive.

S obzirom na to da fotoosjetljive leće štite oči od 100% štetnih UVA i UVB zraka, odličan su izbor i za djecu, a ne samo za odrasle.

Pogledajte ponudu dioptrijskih naočala s fotoosjetljivim lećama »

Jesu li sunčane naočale s dioptrijom dobra ideja?

Sunčane naočale s dioptrijom se, poput fotoosjetljivih leća, mogu ugraditi sa svim tipovima leća, od jednožarišnih do progresivnih leća za naočale, a isto tako za većinu sunčanih naočala svih marki možete izabrati ugradnju vaše dioptrije.

S obzirom na to da UV zaštita nije povezana s bojom i jačinom zatamnjenja, na adrialece.hr možete izabrati bilo koju od 3 boje (zelenu, smeđu ili sivu) te jačinu zatamnjenja od 50, 75 ili 85%, a nudit će vam 100% UV zaštitu.

Sunčane naočale s dioptrijom u svojoj cijeni uključuju i super antirefleksni sloj koji dodatno štiti oči od neželjenog odsjaja, tvrdi sloj za povećanu zaštitu od mehaničkih oštećenja, hidrofobni sloj koji sprječava zadržavanje kapljica vode na lećama te super clean premaz za lakše čišćenje.

Izaberite, isprobajte i naručite!

Nakon što izaberete neki od okvira, isprobajte ga pomoću web kamere, upišite svoje parametre ili pošaljite svoj recept i naručite novi par naočala. Ukoliko trebate pomoć s čitanjem recepta i upisivanjem parametara, kontaktirajte našu korisničku službu na 01 7757 572, info@adrialece.hr ili na Facebook stranici.

PONUDA KOREKCIJSKIH NAOČALA

Komentari (7)

Imate li kakvih pitanja?
Ivica

Poštovani, jesu li Vaše fotoosjetljive leće za naočale xtractive, polarized sa zatamnjenjem u automobilu s mogučnošću čitanja ekrana navigacije? Mogu li se ove leće naručiti kod Vas ako nisu dio Vaše standradne ponude? Hvala Vam unaprijed na odgovoru!

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, u ponudi imamo transition leće, tj. fotokromne leće koje se u automobilu ne aktiviraju do kraja. Razlog tome je da se na vjetrobranskom staklu već nalazi UV zaštita i antirefleks, što utječe na potpuno zatamnjenje naočala. Lp

Danijel Antolović

Poštovani, trenutno koristim fotoosetljive leće bez dioptrije. Dali je moguće na te leće staviti dioptriju? Hvala.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, na vaše postojeće leće nije moguće staviti dioptriju. Potrebno je izraditi nove leće.

Jan

Poštovani, može li se gdje vidjeti primjer fotoosjetljivih leća iz Vaše ponude, posebice one sive boje? Hvala!

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, nažalost nemamo slike jer se izrađuju prema narudžbi korisnika. Hvala na razumijevanju.

Ivica Barbir

Zanimaju me diopttiske suncane nsocsle sa gotoosjetljivim lecama. Dali je ono cijena leca 500.00kn bez okvira. Ako se dogovorimo poslao bi nalaz dioptrije.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, cijena leća ovisi o vašoj dioptriji, fotoosjetljive leće koštaju dodatnih 520 kn. Narudžbu napravite online na stranici.

Boris

Poštovani, imate li detaljnije informacije za fotoosjetljive leće. Koliko brzo potamne i posvijetle? I da li su 100% prozirne kad posvijetle? Hvala Boris

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, naočale su 100% prozirne kad posvijetle i brzo potamne.

Tomislav Baričević

Poštovani, zanima me koliko se na cijenu dioptrijskih stakala nadodaje zatamljenje stakala? Znaci dioptrijska suncana stakla. lp

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, leće za sunce koštaju dodatno 220 kn.

Ines Dajčič

Kakve su to leće za sunce? Jasno mi je za fotoosjetljive leće, ali ne razumjem koja je razlika. Htjela bi kupiti sunčane naočale s dioptrijom, jer dioptrijske imam i nije mi problem promjeniti naočale po potrebi. Zahvaljujem na odgovoru.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, leće za sunce su dioptrijske sunčane naočale.