0 kn

Proizvodi u košarici:

U košarici nema proizvoda

Pokaži košaricu
Korekcijske naočale
					Crulle

Njega kontaktnih leća: kako dobiti najviše od leća

Pravilna njega leća

Kontaktne leće pripadaju skupini medicinskih pomagala, stoga su briga, pravilna njega i rukovanje posebno važni. Predstavljamo vam nekoliko bitnih savjeta koje je vrijedno zapamtiti.

Držite se pravilnog režima mijenjanja
Ne pokušajte nositi 14-dnevne leće tri tjedna ili mjesečne leće duže od mjesec dana. Riskiranje se ne isplati jer može doći do različitih poteškoća. Kontaktne leće su s razlogom podijeljene u različite skupine prema roku trajanja jer se razlikuju po sastavu i materijalu.

Kontaktne leće: koristite ih s osjećajem!
Meke kontaktne leće za jednokratnu upotrebu su veoma osjetljive i prilikom nepravilnog korištenja mogu se strgati, stoga budite nježni. Ukoliko se slučajno dogodi da se leća slomi ili ošteti, ne koristite ju više i odbacite ju. Pazite da leću ne dotičete noktima, koji ne samo da su oštri, već se na njima zadržavaju i bakterije.

Nikada ne dijelite svoje kontaktne leće s drugima
Podijelite li kontaktne leće s drugim osobama, prijeti vam mogućnost opasnih infekcija. Osim toga, leće koje vam je prepisao ili preporučio vaš očni liječnik, namijenjene su samo korekciji vašeg vida, a ne za vid vašeg prijatelja/par­tnera.

Koristite svježu otopinu za leće
Nikada ne čistite kontaktne leće vodom iz slavine! Voda iz slavine može sadržavati patogene mikroorganizme i štetne bakterije koji mogu uzrokovati infekciju.
Nikada ne čistite leće slinom jer slina sadrži puno različitih bakterija koje su možda dobre za vaš probavni sustav, ali ne i za zdravlje vaših očiju.
Trljajte i ispirite leće nakon svakog korištenja. Kada imate leće u očima, posudicu ispraznite i sušite na zraku na čistom mjestu. Preporučuje se promjena kutijice za pohranu leća svaka tri mjeseca.

Ne idite spavati s kontaktnim lećama
Spavanje s kontaktnim lećama se ne preporučuje, a ako već to želite, svakako se posavjetujte sa svojim optometristom ili oftalmologom koji će vam u tom slučaju najvjerojatnije preporučiti kontaktne leće za produženu upotrebu. Pojedine leće su izrađene tako da unatoč tome što su kapci zatvoreni, do oka još uvijek dolazi dovoljno zraka kroz leću. Unatoč tome preporučujemo da izbjegavate spavanje s kontaktnim lećama i da ne riskirate moguće infekcije i oštećenje oka, tj. rožnice.

Veoma je važno da prije korištenja pročitate upute za upotrebu, odnosno slijedite upute očnog liječnika!
Gore navedene upute su za većinu od vas koji nosite kontaktne leće rutina, no unatoč tome ponavljanje ovih savjeta ne šteti i uvijek je dobrodošlo.

Odgovori na # - Otkaži
Master Card VISA VISA Electron
Top