Koje naočale izabrati s obzirom na oblik lica i boju kože?

Crulle

Zašto neke naočale odlično izgledaju na slikama, ali kada ih probate jednostavno vam ne odgovaraju? Vjerojatno ti okviri nisu prilagođeni za vaš oblik lica.

Kakav oblik lica imam?

Ako želite odrediti koji oblik lica imate i koje će vam naočale najbolje stajati, maknite kosu s lica i pogledajte se u ogledalo kako biste vidjeli konture svog lica.

Postoji 7 primarnih oblika lica i tipova naočala:

Ovalno lice

Ovalno lice se smatra »idealnim« zbog pravilnih proporcija. Kako biste zadržali proporcionalnost, tražite naočale koje su jednako široke ili malo šire od najšireg dijela lica.

Okruglo lice

Okruglo lice ima zaobljene linije, otprilike istu dužinu i širinu te nema rubova. Kako bi okruglo lice izgledalo uže i duže, probajte uske okvire.

Duguljasto lice

Duguljasto lice je duže, nego šire i linije obraza su ravne. Kako bi lice izgledalo kraće i proporcionalnije, izaberite okvire koji imaju veću dubinu od širine. Okviri koji imaju ukrasne ručice ili ručice u boji također vizualno proširuju lice.

Lice u obliku obrnutog trokuta

Lice u obliku obrnutog trokuta ima usko čelo i širi se prema dolje. Za naglašavanje uskog gornjeg dijela izaberite okvire koji su vrlo naglašeni i imaju detalje na gornjoj polovici. Mačkasti okviri su također odličan izbor.

Kvadratno lice

Kvadratno lice odlikuju jaka čeljust i široko čelo, a širina i visina lica su otprilike iste. Kako bi kvadratno lice izgledalo duže i nježnije, izaberite uže okvire, one koji imaju veću širinu od dubine te uske ovalne okvire.

Dijamantno lice

Dijamantno lice je uže na gornjem i donjem dijelu i ima široke jagodice koje su obično visoke i naglašene. To je najrjeđi oblik lica. Kako biste naglasili oči i učinili jagodice nježnijima, probajte okvire koji imaju naglašene gornje dijelove. Naočale bez okvira ili mačkasti oblik također mogu biti dobar izbor.

Srcoliko lice

Srcoliko lice ima širi gornji i uži donji dio. Kako biste smanjili vidljivost razlike u širini, birajte okvire koji su širi na dnu. Tanki, lagani okviri ili čak naočale bez okvira, odličan su izbor.

Oblici lica

Boja kože, očiju i kose

Prilikom izbora naočala, oblik lica nije jedino na što morate paziti – vaša boja kože, očiju i kose isto igra važnu ulogu.

Boja kože

Bez obzira na vašu boju kože, ona se dijeli na toplu ili hladnu. Hladna boja kože ima plave i roze podtonove, a topla žućkaste. Maslinasta koža se smatra hladnom jer je mješavina plave i žute.

Boja očiju

Boja očiju je obično drugi element koji se gleda, zbog velikog broja različitih varijacija boje očiju. Na primjer, plave oči se mogu kretati od hladne, skoro ljubičaste, do svijetlo sive koja je topla boja. Smeđe oči mogu varirati od bež tople do gotovo crne koja je hladna.

Boja kose

Kosa se također dijeli na tople ili hladne boje. Plava, platinasta, crna, bijela i pepeljasto siva su hladne boje, a tople obuhvaćaju zlatnu, smeđu i prljavo sivu.

Boja okvira

Nakon što odredite imate li hladan ili topli podton kože, možete pronaći okvire koji će vam najbolje odgovarati.

Najbolje tople boje okvira su: kaki, zlatna, breskva, narančasta, koraljna, bijela, crvena, plava, a hladne boje crna, srebrna, plavo-siva, ljubičasta, roza, magenta.

Dodatnu pomoć prilikom izbora oblika i boja okvira na adrialece.hr nudi virtualno ogledalo. Pronađite okvire koji imaju ikonu kamere i jednostavno ih isprobajte preko web kamere računala.

Virtualno ogledalo

Komentari (9)

Odgovori na # - Otkaži
#3231
LUKA BELAVIĆ

Poudrav, dali je moguće naručiti okvire sa staklima bez dioptirije?

#3232
info@adrialece.hr

Poštovani, moguće je naručiti okvire bez dioptrije. Kliknite na dioptriju 0 prilikom odabira parametara.

#3090
Lenka Pavic

Uopce ne mogu isprobati naocale.

#3091
info@adrialece.hr

Naočale možete probati preko virtualnog ogledala ako se ta opcija nudi kod određenog modela odnosno možete ih naručiti pa kod kuće isprobati.

#2914
Lana Šarlija

Mogu probati

#2893
Katarina Šumanović

Poštovani, malo me buni kako odrediti veličinu naočala?! Naočale tj.okvir koji mi se dopada stoji da je veličine 50. Sad Ja ne znam odgovara li to meni. Što se tiče virtualnog ogledala...jako mi se dodada kako mi stoje. Što se tiče dioptrije...mogu li vam uslikati nalaz ili ?! Puno hvala unaprijed.

#2894
info@adrialece.hr

Poštovani, pošaljite nam nalaz na e-mail info@adrialece.hr da vam pomognemo oko narudžbe.

#2649
Tomislav Debeljak

Poštovani, Moze li se virtualno ogledalo koristiti i pomoću mobilnog uređaja ili samo preko računala?

#2651
info@adrialece.hr

Možete ga koristiti i na pametnim telefonima sa android sistemom.