0 kn

Proizvodi u košarici:

U košarici nema proizvoda

Pokaži košaricu
Korekcijske naočale
					Crulle

Jednodnevne leće: zdrav i praktičan izbor

Jednodnevne leće: zdrav i praktičan izbor

Jednodnevne kontaktne leće su jednokratne leće koje se skidaju i bacaju na kraju dana te se svakog jutra koristi novi, svježi par leća. Jednodnevne kontaktne leće postaju sve popularnije među korisnicima koji traže zdrav i praktičan način korekcije vida.

Prednosti jednodnevnih kontaktnih leća

  • Nikada ih nećete morati čistiti – zaboravite na čišćenje leća prije spavanja i kupovanje otopina za leće. Na kraju dana ih jednostavno bacite.
  • Jednodnevne leće imaju najlakši raspored korištenja – ne zamarajte se kalendarskim podsjetnicima kada morate zamijeniti leće. Navečer ih uklonite, a ujutro zamijenite novim parom.
  • Korištenjem jednodnevnih kontaktnih leća štedite vrijeme – ne trošite vrijeme na dnevno čišćenje leća, njihovu pohranu, ispiranje i sušenje kutijica za leće.
  • Mogu pomoći kod alergija – zbog kraćeg razdoblja korištenja, na jednodnevnim kontaktnim lećama se nakuplja manje depozita što smanjuje vjerojatnost od nastanka alergija. Osim toga, svježa, glatka leća nježnija je i ne nadražuje oči.
  • Odlične su za tinejdžere! – Uz školu, sportske aktivnosti, hobije, društveni život, tinejdžeri često zaborave i zanemare čišćenje i mijenjanje kontaktnih leća. S obzirom na to da je njega leća veoma važna jer smanjuje rizik za probleme s očima, jednodnevne leće su odlične za aktivne korisnike. 

Zašto uopće bacati kontaktne leće?

Što češće zamjenjujete kontaktne leće, vaše će oči biti zdravije i nošenje će biti udobnije.
Proteini, kalcij, lipidi i druge tvari koje se nalaze u suzama, talože se na kontaktnim lećama. Te naslage čine vaše kontaktne leće neudobnijima, a istovremeno su vaše oči sklonije infekcijama.
Naravno, leće se mogu očistiti, no čišćenje nije 100% učinkovito. Neke naslage će ostati i dodatno će se taložiti tijekom vremena.

Jednodnevne kontaktne leće: praktičnost i zdravlje

Pratite li upute svog optometrista ili oftalmologa? Ako ne, razmislite o korištenju jednodnevnih kontaktnih leća.
Postoje dva način da se izbjegne njega kontaktnih leća. Jedan je kontinuirano (neprekinuto) korištenje leća nekoliko dana, nakon čega ih je potrebno baciti kad ih uklonite.
Nažalost, nošenje leća preko noći nije dobro rješenje za svakog. Osim toga, ovakav način nošenja kod nekih osoba povećava rizik poteškoća s očima.

Alternativa su jednodnevne kontaktne leće. Mnogi stručnjaci za njegu očiju i korisnici kontaktnih leća misle da one nude samo najbolje: praktičnost jer ne zahtijevaju čišćenje i zdravlje jer se na njih ne nakuplja toliko naslaga.


Koliko se jednodnevne leće razlikuju od ostalih?

Prije dolaska jednodnevnih leća na tržište bilo je poznato da je što češća zamjena leća zdrava. Problem je bio u tome što su kontaktne leće bile preskupe za često bacanje zbog čega su se koristile otopine i uređaji za čišćenje kako bi se produžio životni vijek leća.

Danas su proizvođači kontaktnih leća razvili nove metode proizvodnje visoko kvalitetnih leća u većoj količini uz niže troškove. Ovi napreci su doveli do nižih cijena leća čineći ih dostupnim za što češću zamjenu.
Neke od današnjih jednodnevnih kontaktnih leća izrađene su od istih materijala kao i tradicionalne leće, a ostali jednokratni proizvodi izrađeni su od novih materijala i dizajnirani posebno za veću dostupnost i učinkovitost.

Koliko koštaju jednodnevne kontaktne leće?

Jednodnevne kontaktne leće su općenito skuplje od leća koje se koriste dulje vrijeme. No troškovi mogu biti vrlo različiti, ovisno o proizvođaču i materijalu leće. Jednodnevne kontaktne leće izrađene od silikon hidrogel materijala proizvođači često predstavljaju kao „vrhunske“ jednodnevne leće uz najveću korist i najvišu cijenu.
Ako razmišljate o jednodnevnim kontaktnim lećama, ne zaboravite da se veći troškovi leća nadoknađuju novcem koji ćete uštedjeti na proizvodima za njegu leća koji neće biti potrebni.
Unatoč višoj cijeni, jednodnevne kontaktne leće često su pristupačnije nego što mnogi ljudi očekuju. Nije neobično potrošiti više na kavu nego na jednodnevne leće. Pola sata uživanja u kavi možete zamijeniti svježim parom leća koji će vam pružiti udobnost i dobar vid tijekom cijelog dana.

Cijelu ponudu jednodnevnih kontaktnih leća možete pogledati ovdje.

Odgovori na # - Otkaži
Master Card VISA VISA Electron
Top