0 kn

Proizvodi u košarici:

U košarici nema proizvoda

Pokaži košaricu
Korekcijske naočale
					Crulle

Je li leća pravilno okrenuta?

Pravilno okrenuta leća

Osobe koje se tek upoznaju s kontaktnim lećama često se pitaju je li leća, prije no što je umetnu u oko, pravilno okrenuta?
Najlakši način da provjerite je li vaša kontaktna leća pravilno okrenuta je da ju stavite na jagodicu prsta. Držite leću pred očima tako da vidite njen oblik sa strane.
Ako je leća u obliku slova »U«, a vanjski su rubovi izbočeni i rašireni prema van, leća je nepravilno okrenuta. Ako je leća samo u obliku zdjelice, pravilno je okrenuta. 

 

Pravilno okrenuta leća

U slučaju da nosite kontaktne leće koje su blago obojene (tonirane leće), ponovno namjestite leću na jagodicu prsta te ju pogledajte iz ptičje perspektive. Ako je leća pravilno okrenuta, rub leće bi morao biti tamnije nijanse, a ako je leća okrenuta nepravilno, nijansu boje nećete moći vidjeti.

Određene kontaktne leće imaju na rubu natisnutu oznaku (npr. 123). Ako ju možete pročitati pravilno znači da je leća okrenuta pravilno.

Ako slučajno umetnete nepravilno okrenutu leću, ne brinite, neće ozlijediti vaše oko ili oštetiti vid. Najvjerojatnije ćete samo osjećati nelagodu što je znak da provjerite je li okrenuta pravilno ili ne.

Odgovori na # - Otkaži
Master Card VISA VISA Electron
Top