Izjava o zaštiti osobnih podataka

Zaštita osobnih podataka 

Adrial d.o.o. poštuje vaše pravo do privatnosti i nastoji osigurati najvišu razinu zaštite vaših osobnih podataka. U pružanju naših usluga putem ove stranice dužni smo postupati u skladu sa zakonima i propisima koji definiraju zaštitu osobnih podataka. Tvrtka se obvezuje da će prikupljene podatke, koje ćete dostaviti putem internetske stranice, koristiti u skladu s namjenom za koju ste nam ih povjerili isključivo uz vaše dopuštenje.
U skladu s općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR), Adrial d.o.o. se obvezuje informirati kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito davati kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li oni ili ne da se njihovo ime ukloni s newsletter popisa pretplatnika ili s lista kupaca čiji se podaci koriste u marketinške svrhe odnosno za internu statističku obradu. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke Adrial d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.


Naručivanje putem interneta

Adrial d.o.o. obrađuje potrebne osobne podatke iz članka 6. točke 1. (b) Uredbe (EU) 2016/679 EUROPSKOGA PARLAMENTA I VIJEĆA koji su potrebni za sklapanje ugovora s Adrial d.o.o., uključujući:
• Ime
• Prezime
• E-mail
• Telefonski broj
• Adresu za isporuku
• Digitalnu fotografiju vašeg važećeg recepta za kontaktne leće
Sve podatke dijelimo s dostavnom službom i knjigovođom. Navedeni su osobni podaci zaštićeni ugovorom kojeg imamo s trećim stranama i neće se upotrebljavati ni za koju drugu svrhu osim za izvršavanje dostave naručenih paketa. Opće uvjete o zaštiti privatnosti dostavne službe s kojom surađujemo možete pronaći ovdje.
Dodatno, uz vaše izričito dopuštenje prilikom obavljanja narudžbi putem našeg web shopa prikupljat ćemo iste podatke neophodne za izvršenje narudžbe u svrhu daljnje interne statističke obrade podataka. Moguća upotreba osobnih podataka može uključivati i e-mail i SMS komunikaciju.

Vrijeme obrade

U skladu s važećim zakonom, za potrebe izvršenja ugovora, a u svrhu evidentiranja ugovora i bilo kakve buduće primjene i zaštite prava i obveza stranaka, pohrana i obrada osobnih podataka odnosi se na gore navedeno svrhu za razdoblje od 10 godina od obavljanja posljednjeg ugovora, osim ako zakonom nije drugačije propisano za održavanje ugovorne dokumentacije na duže razdoblje. Gore spomenuta obrada omogućena je člankom 6., dijelom 1. (b) PROPISA (EU) 2016/679 EUROPSKOGA PARLAMENTA I VIJEĆA: "obrada je neophodna za izvršenje ugovora za koji je nositelj podataka je stranka ili radi poduzimanja koraka na zahtjev nositelja podataka prije sklapanja ugovora."

Prijenos osobnih podataka trećim stranama

Osim ako zakon ne zahtijeva, Adrial d.o.o. neće otkriti vaše osobne podatke trećim stranama. Adrial d.o.o. izjavljuje da su svi osobni podaci povjerljivi i neće biti otkriveni trećim stranama. Neke iznimke uključuju:
• Dostavne službe - samo osobni podaci potrebni za isporuku robe bit će otkriveni našim dobavljačima.
• Davatelji usluga ocjenjivanja - otkrivaju se samo osobni podaci potrebni za dodjelu ocjena.
• Davatelji usluga plaćanja - otkrivaju se samo osobni podaci potrebni za plaćanje narudžbe.
Ostale upotrebe vaših osobnih podataka uključuju:
• Davatelj softvera usluge Google Analytics - Google Inc.
• Davatelj usluga e-pošte i SMS komunikacijskih usluga - Mailkit Alternattively
druge pružatelje softvera za obradu, usluge i aplikacije koje tvrtka trenutačno ne koristi. Administrator ne namjerava prenijeti vaše osobne podatke trećoj zemlji (državi izvan EU) ili bilo kojoj međunarodnoj organizaciji.

Marketing komunikacije

Adrial d.o.o. može vam poslati komercijalne poruke na vašu e-mail adresu. Ovaj postupak dopušten je Zakonom br. 480/2004 članak 7., dio 3. usluga informacijskog društva, osim ako se ne odlučite odbiti tu mogućnost u budućnosti. Ako se u bilo kojem trenutku odlučite da više ne želite primati naše e-poruke, kliknite na link za odjavu koji se nalazi na dnu svakog e-pošte newslettera ili isključite pretplatu u svojim postavkama na našem web shopu. Adrial d.o.o zadržat će e-mail adresu tri godine nakon posljednjeg ugovora o kupnji između dvije strane.

Prava nositelja podataka

U bilo kojem trenutku možete pristupiti i ažurirati svoje osobne podatke prijavom na profil svog korisničkog računa. Prema uvjetima navedenim u propisima imate sljedeća prava:
• zatražiti od administratora pristup vašim osobnim podacima
• informacije o podacima koji se obrađuju
• ažurirati ili ispraviti vaše osobne podatke
• izbrisati svoje osobne podatke (osim ako takva brisanja osobnih podataka nisu u suprotnosti s odredbama ovog članka i legitimnim interesima Adrial d.o.o.)
• ograničiti obradu vaših osobnih podataka
• prigovoriti obradi vaših osobnih podataka.
Ako imate bilo kakva pitanja ili nedoumice u vezi s rukovanjem ili obradom vaših osobnih podataka, možete nas kontaktirati putem e-pošte: info@adrialece­.hr


Prijava na newsletter 

Prijavom u sistem na Adrialece.hr možete se pretplatiti i na newsletter. Pretplatom nam dajete dopuštenje da vas putem elektroničke pošte obavještavamo o novitetima i vijestima iz naše ponude, savjetima, popustima i nagradnim igrama.
Suglasnost koju ste nam dali možete u svakom trenutku opozvati. Ako newsletter više ne želite primati, pošaljite nam mail na info@adrialece­.hr ili se odjavite klikom na za to predviđen link na dnu newsletter maila.

Korisnički generiran sadržaj 

Korisnički generiran sadržaj (KGS eng. UGC) odnosi se na sadržaj koji je kreirao kupac bilo u svrhu pohvale, promocije i sl. Za svaki slučaj korištenja sadržaja generiranog od strane kupca, isti će biti unaprijed pitani slažu li se s objavom i korištenjem njihovih osobnih podataka bilo koje vrste koji će biti dani ili opisani u danom sadržaju. Naglašavamo da bez izričitog pristanka kupca nećemo i ne možemo objavljivati niti jedan korisnički generiran sadržaj na svojim društvenim mrežama ili web stranici. Za ovakve su slučajeve kreirane posebne privole, koje ujedno znače potvrdu kupcima da su pristali dati nam određene osobne podatke i svoj sadržaj na korištenje.


Prava korisnika

Adrial d.o.o. osigurava ostvarivanje svih vaših prava koja vam pripadaju u vezi s obradom vaših osobnih podataka.
Pojedinac, na kojeg se nanose osobni podaci, može u bilo kojem trenutku zatražiti da mu Adrial d.o.o.:
• potvrdi da li se njegovi podaci obrađuju ili ne,
• omogući pristup osobnim podacima (tj. uvid ili kopija podataka);
• pruži informacije koje se odnose na obradu tih podataka (npr. svrha obrade, vrsta osobnih podataka, partneri kojima se posreduju podaci, predviđeno razdoblje pohrane podataka itd.);
• omogući ispravak i dopunu njegovih netočnih i nepotpunih osobnih podataka;
• omogući pravo brisanja osobnih podataka;
• omogući pravo ograničiti obradu podataka;
• omogući pravo na prigovor na obradu ako obrada podataka temelji na legitimnom interesu prodavača;
• omogući pravo do prenosivih podataka te mu ih posreduje u uobičajenom obliku koji se može strojno čitati ili ih neposredno posreduje drugoj osobi;
• da dodatne informacije o njegovom pravu na žalbu nadležnom nadzornom tijelu.
Isto tako, tvrtka će pojedincu na zahtjev pružiti, u skladu s važećim zakonodavstvom, druge podatke vezane uz njegove osobne podatke koje obrađuje.
Tvrtka se obvezuje odgovoriti na zahtjeve pojedinca, na kojeg se nanose podaci, bez nepotrebnog kašnjenja, a najkasnije u zakonskim rokovima.


Način zaštite vaših podataka 

Adrial d.o.o. se obvezuje zaštititi osobne podatke koje nam povjerite putem naše web stranice. Adrial d.o.o. će učiniti sve kako bi zaštitio osobne podatke od svih kršenja i zloupotrebe.
Osobne podatke pohranjujemo u svom računalnom sustavu koji je zaštićen tehničkim i organizacijskim sistemima koji sprječavaju slučajno ili nezakonito uništavanje, gubitak, promjenu i neovlašteno otkrivanje ili pristup vašim osobnim podacima.
Pristup podacima imaju samo ovlaštene osobe.
Podaci se pohranjuju i prikupljaju do otkazivanja od strane korisnika.
Online trgovina Adrialece.hr pruža sva potrebna tehnološka i organizacijska rješenja za potpunu sigurnost kupnje. Prijenos osjetljivih osobnih i transakcijskih podataka na web stranicu provodi se u sigurnom načinu rada.
Zaštitu privatnosti i sigurnost kupovine jamčimo i poštivanjem svih važećih zakonskih obveza i preporuka hrvatskih i međunarodnih udruženja potrošača.
Obavezujemo se da će svi osobni podaci dobiveni putem internetske stranice www.adrialece.hr ostati u cijelosti u vlasništvu tvrtke Adrial d.o.o. (vlasnik online trgovine www.adrialece.hr). Sa svim dostavljenim osobnim podacima postupat ćemo bezuvjetno u skladu s važećim Zakonom o zaštiti osobnih podataka.
Izjava o privatnosti stupit će na snagu 25.5.2018.

Komentari

Imate li kakvih pitanja?