Često postavljana pitanja o kontaktnim lećama

Mogu li koristiti kontaktne leće dulje od propisanog, da uštedim novac?

Rožnica se nalazi na prednjem dijelu oka i ne sadrži krvnih žila, stoga dobiva kisik isključivo iz zraka. Umetanjem kontaktnih leća zapravo se sprječava zasićenost rožnice kisikom, a da biste izbjegli taj problem, morate se pridržavati propisanog vremena korištenja kontaktnih leća. Jednodnevne leće nikad ne koristite ponovno. Nakon svake upotrebe morate ih odbaciti.

Dakle, nikad ne nosite leće dulje od propisanog vremena!

Mogu li spavati s kontaktnim lećama?

Najozbiljniji problem s kontaktnim lećama tijekom spavanja je mogućnost stvaranja čira rožnice i time infekcije. To može dovesti do ožiljaka na rožnici i trajnog gubitka vida. Ako ste kratkovidni ili dalekovidni, u svakom slučaju, ne preporučujemo spavanja s kontaktnim lećama. Suprotno vrijedi za leće, koje omogućuju upotrebu tijekom spavanja, međutim prvo biste trebali, da se konzultirate sa stručnjakom.

Suprotno vrijedi za leće, koje omogućuju upotrebu tijekom spavanja (tzv. "night and day" kontaktne leće čiji proizvođač garantira 24-satno nošenje), međutim prvo biste trebali, da se konzultirate sa stručnjakom.

Može li se već korištena otopina u posudici za spremanje leća koristiti ponovno?

Svaki put kad već korištenu otopinu koristite ponovno, riskirate prijenos infekcije iz otopine u kontaktne leće. Otopina, koja je već bila korištena, ne smije se koristiti ponovno.

Je li važno, koju otopinu koristim?

Postoje razlike u otopinama, u smislu da se uz korištenje određenih kontaktnih leća preporučuje korištenje određene, specifične otopine. Svaka otopina sadrži različite sastojke, tako da kod svakog pojedinca može doći do različitih reakcija. Neki ljudi su na primjer osjetljivi na konzervanse u višenamjenskim tekućinama, te je za njih najbolje rješenje upotreba hidrogen peroksida za održavanje kontaktnih leća.

U slučaju da nemamo otopine, da li možemo leće spremiti pomoću obične vode iz slavine?

Savjetujemo vam, da za čišćenje i dezinfekciju kontaktnih leća koristite samo otopine za leće. Korištenjem vode riskirate prijenos infekcije sa Acanthamoebom, što uzrokuje vrlo ozbiljne upale rožnice. U njezi leća nikad ne koristite običnu vodu niti ih ne vlažite slinom.

Mogu li se kontaktne leće izgubiti u mojim očima?

Nešto tako nije moguće. Unutar vaših kapaka proteže se spojnica (konjunktiva) – tanka membrana, koja pokriva bjeloočnicu. Vaše kontaktne leće nikako ne mogu proći kroz nju. Jedino što se može dogoditi je, da se kontaktne leće ispod vaših kapaka mogu pomaknuti ili nekako smjesti iza gornjeg kapka pa vam to može izgledati kao da je leća nestala. Takva situacija je potpuno bezazlena i bezbolna. U slučaju da se to dogodi, pokušajte gledati u smjeru leće kako bi se pomaknula na pravilnu poziciju. Ako nosite meke kontaktne leće, one će se automatski centrirati na rožnicu.

Da li je upotreba kontaktnih leća u bilo kakvom odnosu sa starošću korisnika?

Prema nekim istraživanjima čak i djeca u dobi od 11 godina, pokazala su se dovoljno odgovornom za korištenje kontaktnih leća. Možemo reći, da je početna dob za korištenje kontaktnih leća negdje između 11. i 13. godine starosti.

Sa druge strane osobe u starosti od 80 godina bez ikakvih teškoća koriste i naručuju kontaktne leće. Jedini problem koji se pojavljuje kod starijih osoba je suhoća oka.

Možemo utvrditi, da upotreba kontaktnih leća ne poznaje nikakvih ograničenja vezanih za starost korisnika. Pritom moramo uzeti u obzir na početku članka spomenute čimbenike, higijenu kod rukovanja kontaktnim lećama itd.

Komentari (309)

Imate li kakvih pitanja?
info@adrialece.hr

Poštovani, Dioptrija korekcijskih naočala uvijek se razlikuje od kontaktnih leća. Ali mi ne možemo znati koji će vam odgovarati, jer ne znamo koju os imate. Najbolje je konzultirati oftalmologa/okulista kod kojeg ste obavili pregled. Lijep pozdrav

Hello

Poštovani imam pitanje. Do sada sam nosila meke kontaktne leće promjera 14.00, naručim li sada promjer 14.20 hoće li to izazvati kakve iritacije ili hoće li mi leća smetati u oku?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, to nažalost ne znamo. Pošto su to meke leće, lakše se prilagađaju oku ali svakako provjerite sa svojim oftalmologom.

S.

Poštovani,naručio bih Air Optix plus HydraGlyde for Astigmatism no u ponudi ne nalazim DC 8.8 kako stoji u mom liječničkom receptu.Kako naručiti navedenu baznu zakrivljenost kontaktne leće ?Ako to nije moguće,molim,predložite mi neke druge meke kontaktne leće za dvotjednu ili mjesečnu izmjenu.Hvala!Lp!

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, kod tih leća BC nije moguće promjeniti, to je fiksni parametar. Provjerite s oftalmologom koje druge leće biste mogli koristiti.

Dorijan

Poštovani, prema nalazu okulista dioptrije za moja dva oka su -6.5 i -6.75, a na Vašoj stranici ne mogu odabrati 6.75. Također os mi je prema nalazima 15, a na Vašoj stranici mogu odabrati samo 10 i 20. Cilindar prema Vašoj stranici može biti -0.75 i -1.25, a meni je cilindar na jednom oku minus 1. Zanima me Vaš savjet koje parametre da odaberem za naručivanje. Veće ili manje od propisanog? P0!

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, vi imate nalaz za korekcijske naočale koje se ne može koristiti i za naručivanje kontaktnih leća. Ako niste radili pregled za kontaktne leće, molimo da nam pošaljete vaš nalaz koji imate, na info@adrialece.hr kako bi vam preračunali podatke za kontaktne leće, no svejedno ćete morati provjeriti sa oftalmologom koje leće smijete koristiti jer nisu sve leće primjerene za svako oko.

Ana

Poštovani, Dijete mi koristi Air optix aqua mjesečne leće. Dioptrija je -5.5 i 4.0. Molila bih vas preporuku za dnevne leće zbog bazena i plivanja. Od te vrste nisam vidjela da ima dnevnih. Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, s obzirom da nisu sve leće jednakih karakteristika, za promjenu leća preporučujemo da se posavjetujete sa oftalmologom koji će odrediti koje leće može koristiti vaše dijete. Hvala, lp

Anja

Poštovani, Do sad sam koristila Oasys dvotjedne leće dioptrije -7,00, međutim sadašnji nalaz mi je -7,00 / -0.75 ax 130. Zanima me da li su to leće za astigmatizam budući da do sad nisam takve naručivala pa da znam ispravno naručiti? Također, BC mi je 8.4, a vidim da ove Oasys za astigmatizam imate samo 8.6 pa me zanima da li mogu onda te naručiti premda nije isti BC? Unaprijed Vam hvala!

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, ako imate cilindre potrebne su vam leće za astigmatizam. One imaju drugačije parametre. Ako ste Oasys već nosili i ako vam ih je oftalmolog preporučio, trebale bi vam odgovarati.

Karla

Poštovani, Naručila sam sunčane naočale s dioptrijom i došle su mi sa staklima unutar okvira i dodatnim staklima. Imaju li i jedna i druga stakla dioptriju? (s obzirom da imam malu dioptriju i zaista ne vidim razliku ako ona postoji)

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, u vrećicama su "DEMO" leće, koje su bile prvobitno u okviru; to su obične plastične leće bez dioptrije. Šaljemo vam ih zbog toga ako bi došlo do oštećenja ili da vam leća pukne. Po tim demo lećama se mogu izbrusiti nove leće. Lp

Željko

Ax 80 stupnjeva piše mi u uputnici kod vas toga nema u odabiru, što odabrati. Pošto mi jedno oko 90 stunjeva,a drugo 80

Odgovor info@adrialece.hr

Ax ili os je isto. Svake leće imaju os 80.

Tajana

Poštovani molila bi da stornirate moju narudžbu br.410804907 budući da sam navela krivu adresu za isporuku. Unaprijed zahvaljujem!

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, stornirali smo vašu narudžbu.

Predrag Stanković

Poštovani/a, pri pregledu kod oftamologa dobio sam sljedeći nalaz: VOD:-0,75Dcylax 170=1.0 VOS:-0,75Dcylax 180=1.0 kontaktno leće OD: -0,75Dcylax 170 OS: -0,75 Dcylax 180 Na osnovu ovog nalaza koje leće mi odgovaraju? Lp.

Odgovor info@adrialece.hr
Poštovani, prema parametrima ne možemo znati koje leće vam odgovaraju. Leće morate testirati jer nisu sve leće primjerene za svako oko. Prema parametrima, možemo jedino reći da su vam potrebne leće za astigmatizam. Možete ih naručiti: ovdje
Nataša

Lp,imam pitanje u vezi nošenja različitih (dva različita proizvođača) leća u isto vrijeme...imala sam dioptriju L-1.75 i R -2.25 (od jednog proizvođača),sad imam nesto vecu L-2.25 i R -3.00 (od drugog proizvođača) i zanima me da li mogu koristiti leću od prošlog proizvođa -2.25 ,a za drugo oko -3.00 od ovog drugog proizviđača? Nadam se da sam dobro objasnila,jer ostao mi je cijeli paket "stare" dioptrije koja mi sad odgovara za drugo oko i ne bi htjela baciti ako nije nužno. Hvala i lp

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, ne preporučuje se korištenje različitih leća od različitih proizvođača. S obzirom da ne poznajemo vaše oko, preporučujemo da se posavjetujete sa oftalmologom možete li učiniti iznimku u vašem slučaju, s obzirom da imate višak leća. Lp

Kristina

Molim vas informaciju mogu li se kod vas naručiti dvotjedne leće sa astigmatizmom? Konkretno za leće acuvue oasys, ne vidim opciju za upisivanje te "vrijednosti". Hvala

Odgovor info@adrialece.hr
Poštovani, navedene leće možete naručiti ovdje
MP

Poštovani, Želio bih naručiti leće s okvirima. Probem je što mi je razmak između zjenica 65 mm, dok kod vas maksimalno mogu navestivi razmak 40 mm. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru. Pozdrav,

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, razmak zjenica od 65mm znači razmak od zjenice do zjenice. S obzirom da je potrebno upisati razmak za svako oko, 65 je potrebno podijeliti sa 2. Dakle, vaš razmak za desno i lijevo oko je 32.5mm.

Mato Matkic

Molim pojašnjenje. Što znači oznaka XR za kontaktne leće. Što znaći oznaka AR za kontaktne leće. Koja je razlika u lećama koje imaju oznaku XR u odnosu na one koje tu oznaku nemaju. Uz zahvalnost Lp.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, XR leće su leće sa velikim dioptrijama i cilindrima. Te leće odabirete samo ako vam ih oftalmolog preporuči. Također nam možete poslati vaš nalaz na info@adrialece.hr ukoliko niste sigurni koje kontaktne leće trebate naručiti. Hvala, lp

Jelena

Poštovani, trebaju mi leće s astigmatizmom. Dioptrija na oba oka je ista, cilindri su isti ali je Os različita, na jednom oku 160 a na drugom 0. Međutim, prilikom narudžbe nisam mogla odabrati Os 0, minimalno je 10. Kako da unesem narudžbu prema receptu? Ako eventualno stavim 10 koliko je u narudžbi minimalno, hoće li to utjecati na vid i udobnost leće? Hvala.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, kod leća je os 0 isto kao i 180. Ako odaberete 10, nećete dobro vidjeti. Morate upisati parametre koji su vaši.

Iva

Poštovani, zabunom sam ponovila narudzbu od proteklog puta no u međuvremenu se dioprija leca promijenila. S obzirom da kutija u kojoj su leće stigle nije otvarana istim time niti same leće, molim Vas recite može li se izvršiti povrat i ponovna narudžba?

Odgovor info@adrialece.hr

Vraćeni proizvod mora biti u originalnom pakiranju neoštećen, u nepromijenjenoj količini i kutija leća mora biti neotvorena. Rok za povrat robe je 14 dana od preuzimanja. Kada zaprimimo leće, možemo vam napraviti povrat novca na vaš IBAN. Pošaljite preporučeno HP-om bez otkupnine (na svoj trošak). Ispunite obrazac za vraćanje robe (pošaljite uz leće).

Kada dobijemo paket, obavijestit ćemo vas.

Novu narudžbu možete napraviti online neovisno od povrata robe.

Adresa za povrat robe HP-om: Adrial do.o. NSC Centralno skladište Poštanska ulica 9 10410 Velika Gorica

Adresa za povrat robe Overseas Expressom: Adrial d.o.o. Overseas Express Zastavnice 38A 10251 Hrvatski Leskovac

Sandra Štos

Postovani, Inace sam uzimala lece marke Acuvue Oasys direktno od doktorice, oftamologa. S obzirom da mogu direktno naruciti i od vas molim za pomoc sto se tice odredjivanja parametara. Na jednom oku je odredjen uz dioptriju i astigmatizam i to pronalazim u vasoj ponudi. Medjutim, za drugo oko ne nalazim parametre. U nalazu stoji O.D: +2.50 dsph AV 2 8,3=I.O. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru, Lp

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani,

pretpostavljamo da na jednom oku imate astigmatizam, na drugom ne.

Ako su vam preporučene leće istog proizvođača, tada trebate jedne torične leće (za astigmatizam) i jedne sferične. Sferične AcuVue Oasys možete pronaći ovdje: https://www.adrialece.hr/…na-korekcija

Provjerite po BC-u i promjeru koje od ovih leća vam trebaju. Ta dva parametra ćete pronaći na vašem nalaz

Katja

Poštovani, Molim vas odgovor koje leće su tanje? Acuvue Trueye ili Acuvue Oasys with hydraluxe? Hvala.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, debljina leća ovisi o dioptriji koju koristite. Što je veća dioptrija, kontaktna leća je deblja. Preporučujemo da leće ne odabirete sami, već ih koristite prema uputama oftalmologa.

Kruno

Pozdrav Do sada sam koristio leće jedne marke sa određenom dioptrijom, zadnju narudžbu sam prominio marku leća koju sam naručio i BC na prijašnjima je bio 8.50,a na ovima je 8.60. Moje pitanje je koliko je to važno i može li to činiti leće neprihvatljivima za oko Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, leće se razlikuju prema baznoj krivini, promjeru, materijalu leća itd. stoga ne preporučujemo da naručujete kontaktne leće bez prethodne konzultacije sa oftalmologom.

Mirjana

Poštovani, da li se otopina Gelone može koristiti za polutvrde leće? Lp :)

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, otopina Gelone je namijenjena samo za meke kontaktne leće. Tekućinu koju možemo preporučiti za polutvrde leće je AO Sept, peroksidna tekućina, no preporučujemo da budete pažljivi prilikom korištenja tekućine te slijedte upute oftalmologa.

GORDANA MRLJAK

Poštovani, moja kćer (ima 19 god) nosi vaše mekane tromjesečne leće. Na zadnjem pregledu za naočale rečeno je da na oba ok ima cilindar -0,75 i tako smo naručili stakla. Obzirom da joj moram naručiti leće jer je pri kraju zanima me da li ih mogu naručiti prema naočalama, znači sa cilindrom ili moram obaviti pregled za leće kod oftamologa. I još me zanima koje bi mi leće sa cilindrom preporučili, nosi leće 90% vremena. Lijepi pozdrav

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, u većini slučajeva nalaz za kontaktne leće i korekcijske naočale nije jednak te preporučujemo da napravite novi pregled za kontaktne leće ili oftalmologa upitate prema kojim podacima možete naručiti kontaktne leće. Isto tako, s obzirom da nisu sve leće primjerene za svako oko, potrebno je da vam oftalmolog odredi koje kontaktne leće smijete koristiti.

Anonymous

Koristim meke mjesecne kontaktne lece i zanima me koja otpina je po Vama bolja Solo care ili Gelone?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, obje otopine su primjerene za meke leće. Za odabir otopine se posavjetutje sa svojim okulistom.

Željka

Poštovani trebala bih informaciju u vezi kontaktnih leća. Postoje li koje leće za moju dioptriju, kako ne mogu naručiti naočale sa cilindrima preko -3 uzela bih leće? Desno oko: dioptrija -1.50, cilindar -4,25, os/axis 180 Lijevo oko: dioptrija -150, cilindar -4,00, os/axis 170 Hvala Lijepi pozdrav

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, molimo da nam dostavite vaš nalaz na info@adrialece.hr kako bi provjerili koje leće vam je preporučio oftalmolog jer nisu sve leće primjerene za svako oko. Oftalmolog vam mora odrediti koje kontaktne leće smijete koristiti.

Mario

Poštovani Do sada sam koristio leće za astigmatizam B&L pure Vision toric balafilcon A, BC 8.7, DIA 14, koje leće mi preporučujete za zamjenu pošto ovih više nema

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, mi vam leće nažalost ne možemo preporučiti jer nisu sve leće primjerene za svako oko. Provjerite sa svojim oftalmologom koje leće vam preporučuje.

Marinko Tomić

Poštovani, u vašoj ponudi za leće naočala ne mogu izabrati cilindre -3,50 kako piše u mom liječničkom nalazu. Da li je to kod mene neka greška ili vi to nemate u ponudi.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, u našoj trgovini je moguća ugradnja cilindara samo do +/-3. Hvala na razumijevanju.

Ana

Poštovani, zanima me imate li opciju za brzu dostavu, lp.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, nažalost nemamo. Dostava je u roku 2-3 radna dana.

Maja

Poštovani, je li moguće kupiti samo jednu leću ili samo pakiranje? Pitam za slučaj da mi se leća izgubi, potrga i slično. Unaprijed hvala. Lp, Maja

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, nije moguće kupiti samo jednu leću (osim ako je leća pakirana po 1 kom).

Mazen

Molim storno narudzbe 635306 koja je slucajno duplicirana, hvala.

Odgovor info@adrialece.hr

Narudžba je stornirana.

Marina

Poštovani, zanima me imate li polutvrde kontaktne leće (godišnje) u svojoj ponudi i ako imate, koja je to marka leć i koja je njihova cijena? Unaprijed hvala na odgovoru.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, u ponudi imamo samo meke kontaktne leće. Hvala na razumijevanju.

kristina jurić

molim kontakt za narudžbu naočala kako bih dobila upute za očitanje ispravne vrijednosti sa nalaza.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, nalaz možete poslati na e-mail: info@adrialece.hr

Martina

Pozdrav,davno prije sam koristila leće sada samo naočale .Uzela bih leće tj naručila kod vas ali nisam se posavjetovala sa oftamologom koje leće bi mi preporučio ,imam dioptriju -3 na oba oka ali sve ostalo je ok imam zdravo oko bez drugih problema.Zanima me dali mogu na svoju ruku uzeti leće ili se ipak moram posavjetovati sa okulistom.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, svakako preporučujemo da se posavjetujete sa oftalmologom prije no što naručite leće. Isto tako vam preporučujemo da napravite pregled za kontaktne leće jer nalaz za naočale i kontaktne leće nije isti. Također, nalaz ne smije biti stariji od godinu dana (s obzirom da ste rekli da ste prije mnogo godina nosili leće). Moguće je da vam se dioptrija za leće u međuvremenu promijenila.

Melita

Pozdrav, nosim mjesečne leće air optix hydraGlyde , oko mi je ponekad dosta suho i smanjuje mi vid ,koje bi mi kapi ili gel za oći preporučili? Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, u ponudi imamo nekoliko univerzalnih otopina i kapi za oči, kao što su Gelone i Laim Care. Prije upotrebe bilo koje otopine i kapi za oči preporučujemo da se konzultirate sa vašim oftalmologom i provjerite koju otopinu smijete koristiti.

Maja

Poštovani, propisane su mi leće Purevision 2 for Presbyopija, -2,5 low, BC 8,6, promjer 14. Obzirom da navedenih leća nema u ponudi u dnevnoj varijanti, molim Vas da mi objasnite razliku od sličnih leća npr Biotrue ONEday for Presbyopia za koje vidim da imaju istu zakrivljenost. "Početnik" sam u nošenju leća, a naočale sam do sada ionako nosila samo kod gledanja televizije i vožnje, doma ih nisam nosila. Nemam nekih problema sa ovima Purevision 2 no kako ih ne stavljam svaki dan mišljenja sam da bi mi više odgovarale neke dnevne za koje je manja šteta da završe zalijepljene na podu kupaonice jer sam prekasno shvatila da ih ipak nisam stavila u oko...

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, preporučujemo vam da uvijek pratite upute oftalmologa/op­tometrista te naručujete leće koje vam liječnik preporuči. Ukoliko želite prijeći na dnevne leće, potrebno je posavjetovati se sa očnim liječnikom, koje leće vam može preporučiti. Nisu sve leće primjerene za svako oko niti svako oko prihvaća svaku leću. Spomenuli ste leće Biotrue ONEday for Presbyopia. One nemaju isti promjer kao leće koje su vam preporučene.

Marijan Peles

Kupio bih naočale za čitanje,no nisam siguran kako točno odrediti jačinu pa vas pitam postoji mogućnost direktna osobna kupnja kod vas..hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, mi smo online trgovina i kupnju možete izvršiti isključivo preko naše stranice. Ne razumijemo što ste mislili pod određivanjem jačine. Da li mislite na dioptriju ili nešto drugo?

Marija

Postovani, Da li je moguce mozda da svoje lece narucim u boji? Imam astigmatizam i koristim jednodnevne lece. Da li je onda ta kombinacija izvediva?

Odgovor info@adrialece.hr

Pozdrav, leće u boji za astigmatizam nemamo u ponudi. LP

Katarina

Poštovani, do sada sam koristila Vaše lece Biofinity Toric for Astigmatizam i zadovoljna sam, no pokusala bih sa TopVueAir for Astig. ali vidim da ga nemate u pakiranju od 6 komada vec samo TopVue Premium? Postoji li razlika u ta dva modela i kako da narucim Air ali od 6 komada u paketu? Hvala Vam

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, leće se razlikuju po materijalu, zakrivljenosti i promjeru. Nije svaka leća primjerena za svako oko. Prije no što se odlučite na promjenu KL, preporučujemo da se posavjetujete sa vašim oftalmologom/op­tometristom.

Tena Živković

Do sad sam nosila Acuvue Oasys dvotjedne lece. Htjela bih isprobati neke druge lece slicne njima pa koje mi preporucujete? Dioptrija mi je -3,25

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, nažalost nisu sve leće primjerene za svako oko. Za odabir drugih leća se posavjetujte sa svojim oftalmologom ili optometristom. Lijep pozdrav

info@adrialece.hr

Poštovana Ana, savjetujemo vam da napravite pregled za KL. Za odabir leća pratite upute oftalmologa ili optometrista. Nisu sve leće primjerene za svako oko. Većina nema istu dioptriju za KL i naočale. Sve upute i probne leće dobit ćete na pregledu. Lijep pozdrav

Ana Kranjčević

Pozdrav, nisam nikad koristila leće, naočale već dugo nosim, ali ne redovno. Dioptrija mi je - 3,2. Koje leće mi preporučujete?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, potrebno je napraviti pregled za kontaktne leće. Na temelju pregleda će vam oftalmolog/op­tometrist preporučiti koje leće smijete koristiti. Nisu sve leće primjerene za svako oko. Razlikuju se po vrsti materijala i parametrima. Također, nalaz za leće i naočale nije jednak. Lijep pozdrav

Ivan

Poštovani, do sad sam koristio Air Optix Aqua mjesečne leće -7,25, te -7,00. Želio bih početi koristiti dnevne leće pa Vas molim za preporuku. Također, nisam nigdje našao leće u vrijednosti -7,25, pa me zanima alternativa. Unaprijed hvala!

Odgovor info@adrialece.hr
Poštovani, nisu sve leće primjerene za svako oko. Za odabir leća pratite upute oftalmologa ili optometrista. Sve jednodnevne leće koje imamo u ponudi možete odabrati i naručiti ovdje . Nove leće TopVue možete naručiti po 5kom: TopVue One+ ili {getItemLinkPa­rams:19034,Top­Vue Blue Blocker}} . Lijep pozdrav
Dora Huf

Postovanje, kako do sada jos nisam nosila lece, imam upit vezano uz to koje odabrati. Naime potreban bc mi je 8.5, a promjer 14 za oba oka pa me zanimalo postoje li u Vasoj ponudi mjesecne lece s tim parametrima buduci da ih nisam uspjela naci? Ukoliko ih nema, oftalmolog mi je ponudio alternativne, donekle prijvatljive mjere: bc 8.4 , a promjer 14.2. Zanima me moraju li oba alternativna parametra biti zadovoljena (i bc i dia) pri narucivanju leca ili mogu primjerice uzeti Softlens lece ciji mi je promjer od 14 idealna mjera,ali bc 8.4 je ova alternativna "donekle prihvatljiva" mjera? Ili bi to morale biti obje idealne/obje alternativne mjere? Nadam se da ste shvatili sto zelim pitati buduci da se nisam najspretnije izrazila haha. Unaprijed Vam puno hvala i lijepi pozdrav! :)

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, nisu sve leće primjerene za svako oko niti svako oko ne prihvaća svaku leću. Uvijek preporučujemo da pratite savjet oftalmologa/op­tometrista. Zamolite liječnika da vam da probne leće kako bi provjerili da li vam određene odgovaraju ili ne. Leće su medicinsko pomagalo i pogrešna leća može smetati u oku i iritirati ga.

Petra

Poštovani Dsph kod VOD mi je -3.25, a VOS -350. Kod VOD imam -0,50 Dcyl. Zanima me naručujem li dioptriju leće bez tog cilindra na desnom oku?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, ako na desno oko nemate cilindra onda vam za desno oko trebaju leće bez cilindra.

Mazen

Molim vas za informaciju o narudžbi 514887 koja je naručena 11.9. Na praćenju narudžbi piše da je još u Poreču, hvala.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, proslijedit ćemo požurnicu prema HP-u da vam što prije dostave paket. Hvala za razumijevanje.

Tajana

Pozdrav! Imam astigmatizam, htjela bih naručiti leće koje odgovaraju mojoj dioptriji, ali ne vidim nijednog proizvođača koji ima cilinde -.050 PD: 58 OD:SPH -1.75|CYL -0.50|Axis 170 OS:SPH -1.75|CYL -0.50|Axis 5

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, molimo vas da nam pošaljete nalaz na info@adrialece.hr da provjerimo sve parametre i koje leće vam je preporučio oftalmolog/op­tometrist pošto nisu sve leće primjerene za svako oko (zbog strukture i materijala). Hvala za razumijevanje.

Antonija

Poštovani, postoje li mjesecne lece s bc 8.5

Odgovor info@adrialece.hr

Imamo u ponudi. Koje točno trebate? Materijal, promjer?

Helena Grabušić

Postovani, Zanima me da li na temelju dioptrije s kojom narucujem lece kod Vas, mogu naruciti i naocale? Da li je dioptrija leca i naocala ista? Hvala, lp

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, dioptrija za naočale i leće obično nije ista. Savjetujemo da napravite prvo pregled da vidite koja vam je točno dioptrija. Lijepi pozdrav.

Mihaela Petriček

Dobar dan, imam dioptriju - 16 zanima me dali ima leće do te visine koja je cijena, i koju bi otopinu trebala koristiti?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, imamo u ponudi XR leće od CooperVision- Biofinity. Imaju diopriju do -20. Morate prvo provjeriti sa svojim oftalmologom ako ih možete koristiti. Uz njih možete koristiti bilo koju otopinu za meke kontaktne leće. Lp

Lejla

Poštovani, imam dioptriju desno oko -3,75 i linevo -4,25 i to nalazim u parametrima za leće ali cilindar pd -0.50 ne nalazim, kao ni os 114° i za drugo oko 4°. Dali mogu uzeti najblizi sljedeci parametar i koji, manji ili veći? Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, to su podaci za naočale. Nisu isti kao za KL. Možete poslati sliku nalaza na info@adrialece.hr da provjerimo što su napisali. Lijepi pozdrav

Maja

Poštovani, je li axe od 0° odgovara onome od 180°? Budući da kod toričnih leća nemate ponuđen axe od 0°. Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Os 0 je isto kao i os 180.

Daniel Guillermo

Hello. I was wondering if i order 2 boxes of contact lenses, how long would it take to get delivered to my home? I dont know if it matters, but 2 boxes with different prescriptions, -5.25 and -5.75, either weekly or bi weekly. Thanks for the information and regards, Daniel

Odgovor info@adrialece.hr

the day when we send the package is displayed on the right side when you enter the data for your diopter. If the lenses are in stock, we send them the same day or when we receive the payment

Laura

Poštovani, koristim Bausch + Lomb PureVision 2 leće za astigmatizam. Htjela bih naručiti jednodnevne leće, no sve leće u ponudi imaju baznu zakrivljenost manju od 8.9, kakva meni odgovara. Čini li veliku razliku npr. bazna zakrivljenost od 8.8 ili mi to nikako ne može odgovarati? Hvala na odgovoru!

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, neadekvatna bazna krivulja može uzrokovati nelagodu prilikom nošenja kontaktnih leća.

Renata

Poštovani! Dioptrija na oba oka mi je -2.75, a BC 8.7. Naručila bih leće Bausch@Lomb purevision, ali je u ponudi BC 8.6. Da li ih mogu naručiti?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, to nije velika razlika i većini korisnika ne smeta. Provjerite sa svojim oftalmologom ako ih možete koristiti.

Katarina

Postovani, ako imam istu dioptriju na oba oka da li pri narucivanju kontaktnih leca trebam izabrati parametre dioptrije za oba oka ili samo jedno? Posto vidim da se mjenja cijena kada dodam parametre za drugo oko

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, ako imate istu dioptriju na oba oka možete naručiti samo jednu kutijicu. Ako je u kutijici 6 komada mjesećnih leća, to vam je onda za 3 mjeseca, ako naručite dvije kutijice onda vam je za 6 mjeseci.

Ivana

Poštovani, imam možda malo neobično pitanje. Nosim mjesečne leće i imam različite dioptrije za svako oko. Jutros sam slučajno otvorila dvije leće iste dioptrije. Shvatila sam to tek kad je već bilo kasno, tj. kad sam izlila tekućinu iz drugog otvorenog paketića. Leću sam stavila u dezinfekcijsku otopinu. Zanima me može li ta leća stajati u otopini mjesec dana i mogu li onda nakon mjesec dana koristiti tu leću ili da je jednostavno bacim? Godinama već nosim leće, ali mi se nikad ovo nije dogodilo pa zato provjeravam :) Hvala unaprijed.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, mjesečna leća se može koristiti do 30 dana od dana otvaranja. Ne preporučujemo nošenje te leće koju ste otvorili nakon mjesec dana.

Ines

Pozdrav, moraju li leće prije prve upotrebe stajati u otopini ili se mogu odmah koristiti?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, možete ih odmah koristiti. Neki korisnici ih svejedno isperu sa svojom tekućinom.

Lara Lovrić

Poštovani, potrebne su mi leće dioptrije -6,25. Da li ih imate u ponudi? Lp

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, provjerite sa svojim oftalmologom ili optometristom točno koje leće trebate i koji su parametri za KL. Dioptrije za leće su -6,00 ili -6,50. Većina leća se ne proizvodi sa dioptrijom -6,25. Lijepi pozdrav

Lara Lovrić

Poštovani, na oftalmološka pregledu propisana mi je dijagnoza -6,25 na oba oka, ali ne vidim da imate tu dioptriju u ponudi. Da li je moguće kod vas naručiti leće te dioptrije? Lp

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, morate znati koje leće su vam potrebne. Za odabir leća uvijek pratite upute svog oftalmologa ili optometrista. Nisu sve leće primjerene za svako oko.

Andreja Držanić

Poštovani,moje dijete ima 11,5 godina i dioptriju +9.50 na oba oka i još astigmatizam...postoje li leće za njegovu dioptriju?hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani,postoje leće Biofinity xr toric. Provjerite sa oftalmologom ako ih može koristiti.

Nina Vidović

Poštovani, nisam nikad nosila dioptrijske lece u zivotu, a nekako bi htjela probati vidjeti kako bi mi stajale plave oci (imam tamno smede), pa sam mislila isprobati lece u boji. Trebam li se prije toga posavjetovati s oftalmologom? Ili mogu na svoju ruku ih isprobati i zanima me jel mogu bilo koju lecu izabrati ili postoje neke razlike s obzirom na moju boju ociju? Hvala unaprijed.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, nažalost nisu sve leće primjerene za svako oko zato je poželjno da se za odabir leća posavjetujte s oftalmologom. Ni jedna boja očiju nije ista tako da ni konačni efekat ne može biti isti. Najprodavanije plave leće su brilliant blue.

bernard

Poštovani, trebala bih leće s parametrima: -2 8.7 14... ako naručim 8.6, da li će to utjecati na kvalitetu (mogućnost) nošenja? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, razlika u bc je mala i većini korisnika to ne smeta. Za odabir leća uvijek pratite upute svog oftalmologa.

yvonne tadic

Dobar dan! Imam nalaz za naocale, a zeljela bih kupiti lece. Kako da iz toga izracunam dioptriju za lece? Inace koristim acuvue za astigmatizam, ako Vam to ista znaci, ali ovo mi je nova dioptrija. dioptrija je sljedeca: desno: -4.75, cilindar -0.75, os 35º lijevo: -5.00, cilindar -1.00, os 155º Hvala!

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, savjetujemo vam da napraite pregled da vam točno odrede dioptriju za leće. Ako preračunamo dobijemo: desno -4,50 -0,75 os 40 lijevo -4,75 -0,75 os 160

Sanja Mršić

Dobar dan. Kupila bih od vas jednokratne lece ali ne mogu pronaći proizvođača koji nudi jednokratne s astigmatozmom - 0,5. Zanimaju me iskljucivo jednokratne. Može pomoć molim Vas?

Odgovor info@adrialece.hr
Poštovani, jednodnevne torične leće možete naručiti: ovdje na lijevoj strani imate filter pa kliknite na jednodnevne.
Luka

Poštovani, zanima me je li preporučljivo koristiti jednodnevne leće od dva različita proizvođača? Radi se o tovue elite+ lećama i uzeo bih za drugo oko leće za stigmatizam. Topvue nema jednodnevnih leća za atigmatizam u ponudi koliko vidim..Za astigmatizam bi uzeo od dailiesa jednodnevne leće. Lp, Luka Farkaš

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, za odabir leća uvijek pratite upute svog oftalmologa ili optometrista. Nisu sve leće primjerene za svako oko.

Doris Zadravec

Pozdrav.Zanima me da li su dioptrija kod naočala i leća ista ili se ipak nešto mjenja?nisam do sad koristila leće.hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovana Doris, većina korisnika ima različitu dioptriju za leće i naočale. Za odabir leća i parametara uvijek pratite upute svog oftalmologa ili optometrista. Nisu sve leće primjerene za svako oko. Lijepi pozdrav

Jasmina

Poštovani , prilikom popunjavanja narudžbe možemo odabrati samo dioptriju no ne i BC i promjere. Te vrijednosti koje su automatski navedene nam ne odgovaraju i trebamo promijeniti no ne ide. Kako onda da naručimo leće kod vas koje nam trebaju?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovana Jasmina, odabrati morate prave leće. Nisu sve leće primjerene za svako oko. Ako se leće ne proizvode sa tim karakteristikama ne možete promjeniti parametre. Provjerite sa svojim oftalmologom ili optometristom koje točno leće trebate i nakon toga naručite. Leće isprobajte prije naručivanja ili odaberite manje pakiranje ako niste sigurni da će vam odgovarati. Hvala unaprijed. Lijepi pozdrav

Slavica Nenadić

Poštovani, trenutno kotistim leće Acuve Oasys međutim ne odgovaraju mi najbolje i htjela bi probati nešto novo. Što mi možete preporučiti? Imam dioptriju -1,75 i -1,50, BC: 8,40 i promjer 14,00 Hvala

Odgovor info@adrialece.hr
Poštovani, za odabir leća uvijek pratite upute svog oftalmologa ili optometrista. Nisu sve leće primjerene za svako oko. Najprodavanije su leće proizvođača TopVue: TopVue Air mjesečne leće po 1kom ili jednodnevne One+ po 5kom. Hvala unaprijed. Lijepi pozdrav
Senka

Poštovani, vrijednost dioptrije je -1, a vrijednost cilindra -1,50 , osi 60° a basis 1,0. za drugo oko također ne mogu unijeti sljedeće vrijednosti; dioptrija -6,00, cilindar -0,75 ,os 115° i basis 0,5.

Senka

Na receptu za leće imam vrijednosti dioptrije -1,00 a cilindra -1,50 te osi od 60°,no te vrijednosti ne mogu unijeti ,odnosno nisu ponuđene na padajućem izborniku kada naručujem leće. Kako unijeti ove podatke?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, cilindar -1 za leće ne postoji, to su parametri za naočale. Provjerite s oftalmologom koji su vam parametri za leće.

Valentina

Molim stornirati narudžbe 534391 i 546759. Hvala.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, narudžbe su stornirane.

Mazen

Molim storno narudžbe 561765,hvala.

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani,

vasa narudzba broj 561765 je stornirana.

Pozdrav

Aleksansra Focic

Pozdrav, Koristim mekane lece na mjesecnoj bazi i koristim tekucinu na bazi peroksida. Obzirom da ne mogu nigdje naruciti od Soleko-peroksid,imate li koji slicni proizvod njihovom? Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, peroksidnu tekučinu AoSept možete naručiti ovdje

Karla

Poštovani, molim vas stornirajte narudžbu br. 410558181. Hvala lijepa.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, narudžba je stornirana. Lijepi pozdrav

Josipa Ljubić

Poštovani, koje je stanje s narudžbom br. 410465496? Hvala.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, paket je u poštanskom uredu od 24.1. Paket možete preuzeti sa brojem paketa i osobnom.

Petar

Oprostite na smetnji. Zanima me nešto, naime bio sam prije nekoliko dana na pregledu vida i promijenila mi se dioptrija. Te mi se utvrdilo da sam i na lijevom oku dobio astigmatisam, te mi je DCYL -,0,50 , a AX 5% . Te sam htio naručiti PureVision2 leće mjesečne for astigmatism no na njima je najmanja dioptrija DCYL 0,75, a AX 10%. Jel moguće da vi to možete naručiti meni po mjeri ili samo to što je ponuđeno? Lijepo pozdrav Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, to su parametri za naočale i ne za KL. Provjerite s oftalmologom ili optometristom koji su vam parametri za KL. Lijepi pozdrav.

Gordana

Poštovani, molim Vas stornirajte narudžbu broj 410426045. Hvala Vam, lijep pozdrav.

Odgovor info@adrialece.hr

Narudžba 426045 je stornirana.

Marko

Koje je stanje sa narudžbom broj 410453144

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, paket je na PU 10040 Zagreb-Dubrava od 27.11. i možete ga preuzeti. Lijepi pozdrav

Hrvoje

Poštovani prilikom odabira parametara kod jednodnevnih kontaktnih leća Focus Dailies Toric (30 kom) pojavljuje mi se sljedeća poruka: Više se ne proizvodi. Ova opcija više nije na zalihi i ne može se naručiti. Je li problem stvarno u zalihama ili nešto drugo? Hvala!

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, ako vam sistem to napiše znači da proizvod ne možete više naručiti. Lijepi pozdrav.

Matea

Poštovanje, molim vas da mi poništite narudžbu pod brojem 410454942 . Unaprijed hvala.

Ana Bambir

Poštovani, koji je status narudžbe 410476793? Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, paket je u dostavi. Lijepi pozdrav

Ana Barišić

Poštovani, naručila sam leće 11.10. I nisam dobila nikakav mail o narudžbi, zanima me dali je to stornirano ili je negdje zapelo u narudzbi?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, paket je poslan HP-om 14.10. Dostava je u roku 2-3 radna dana. Lp

Anonymous

Ako imam dioptriju i nosim odredene lece mogu li se narucit takve iste ali u boji

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, možete naručiti leće u boji sa dioptrijom. U ponudi imamo leće različitih proizvođača. Lijepi pozdrav.

Tina Ivica

Poštovani, Je li moguće kod vas naručiti (jednodnevne) leće s cilindrima? Lp

Odgovor info@adrialece.hr
Poštovani, jednodnevne torične leče možete naurčiti ovdje: ovdje
Iva

Poštovani, koji je status narudzbe 410449386? Kad bi je mogla ocekivat?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, leće za naočale su naručene. Kada ih dobijemo ugradimo u okvir i šaljemo na vašu adresu. Izrada traje od 3-7 radnih dana. Lijepi pozdrav.

Ljubica

Htjela bih naruciti naocale kod Vas , ali ms zanima da li se dobije samo okvir ili okvir sa staklima. Hvala.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, možete naručiti samo okvir ili komplet naočale sa staklima.

Dolores bukulin

Postovani, do sad sam koristila mjesecne meke lece dioptrije -3,5 bc 8,4 i promjer 14,2 Prije par dana sam bila na pregledu kod lijecnika za naocale i rekao mi je usput da od sad kupujem jednodnevne lece dioptrije -3,75 jer mi se dioptrija i na naocalama povecala, preporucio je jednodnevne lece marke : acuvue true eye ili acuvue Moist no medutim na vasoj stranici vidim da postoje takve lece samo sa bc 8.5. Zanima me dal ih svejedno mogu naruciti i igra li to kakvu ulogu hvala lp

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, razlika u BC je mala ali provjerite sa oftalmologom možete li koristiti leće sa BC 8.5. Lijepi pozdrav.

Gabrijela

Poštovani,dostavljate li leće za BiH?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, dostavu vršimo samo unutar HR. Lijepi pozdrav.

Hana

Postovani, mozete li stornirati narudzbe pod brojevima 410581 i 479403. Hvala. Lp

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, vase narudzbe broj 410581 i 479403 su stornirane. Pozdrav

Iris

Poštovani, Kupila sam kod Vas naočale prije par mjeseci i nedavno sam ogrebala staklo. Zanima me dali ikako postoji mogućnost da mi napravite samo nova stakla a okvir ostane isti?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, ne možemo zamijeniti samo stakla. Možete naručiti samo proizvode koje imamo na našoj stranici. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav.

Marija Šte

Da li je moguce izraditi dioptrijske suncane naočale kod vas?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, za sad ih nemamo u ponudi. Hvala na razumijevanju i lijepi pozdrav

Martina

Možete li molim Vas otkazati narudžbu br. 410436886? Hvala unaprijed, lijep pozdrav. Martina

Odgovor info@adrialece.hr

Narudžba 436886 je stornirana.

Erik Mutvar

Postovani da li imate clip on dioprtiske naocale?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, imali smo u ponudi model Crulle TR1712. Uskoro očekujemo nove zalihe. Pratite ponudu. Hvala unaprijed. Lijepi pozdrav

Marina

Poštovani, Prilikom naručivanja s vaše stranice piše da upišem razmak između zjenica za desno i lijevo oko, ali meni na nalazu piše samo: razmak zjenica 62mm, pa neznam što da upišem tu za desno i lijevo oko? Lp

Odgovor info@adrialece.hr

U slučaju da imate samo jednu vrijednost razmaka zjenica, morate ju podijeliti s 2 da dobijete pravilnu vrijednost za svako oko. 62/2=31 desno i 31 lijevo.

Ena

Poštovani, možete li mi molim Vas stornirati narudžbu pod brojem 410423856? Hvala unaprijed.

Odgovor info@adrialece.hr

Narudžba je stornirana.

Ivana

Postovani dali je moguce vratiti suncane naocale i dobiti pocrat novaca..

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani,

https://www.adrialece.hr/…lovanja.html

U roku 14 dana od preuzimanja nam možete vratiti naočale. Pošaljite preporučeno HP-om i pored stavite obrazac za jednostrani raskid ugovora.

U slučaju vraćanja naočala, zaštitni pečat ne smije biti oštećen. Uklonjen zaštitni pečat je znak nošenja, odnosno korištenja naočala, stoga zamjena i vraćanje novca nisu mogući.

Adresa za povrat robe:

Adrial d.o.o. Stancija Kaligari 3 52440 Poreč

Lijepi pozdrav

Helena

Mozete li mi molim Vas stornirati narudzbu broj 483163. Hvala.

Odgovor info@adrialece.hr

Narudžba je stornirana.

Silvia Štiglić

Poštovani,da li je moguće platit karticama na rate?

Odgovor info@adrialece.hr

Plaćanje na rate nije moguće.

Vedrana

Pozdrav! Mozete li stornirati narudzbu 410424927

Odgovor info@adrialece.hr

Narudžba je stornirana.

Josipa Zakarija

Postovani mozete li stornirati narudzbu broj 410450522?! Lijep pozdrav

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani,

vasa narudzba broj 410450522 je stornirana.

Pozdrav

Daria Bevanda

Poštovani, zamolila bih Vas, ako ste u mogućnosti, stornirati narudžbu 410404261 prije nego je pošaljete. Unaprijed hvala.

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani,

vasa narudzba broj 410404261 je stornirana.

Pozdrav

Anđela

Poštovani mogu li otkazati narudžbu broj 410468307,pogrešno sam naručila, hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani,

vasa narudzba broj 468307 je stornirana.

Lp

Matea

Poštovani, molila bih Vas da stornirate narudžbu broj 445497 prije nego je pošaljete, trebala bih napraviti novu.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, paket smo pripremili za slanje. Potražit ćemo ga i stornirati. Moguće je da ćete dobiti obavijest o slanju paketa. Obavijest možete zanemariti. Lijepi pozdrav.

Samanta

Poštovani, naručila sam TopVue 1 kom ×2, doptrije -2.00 za lijevo i -2.75 za desno oko. Koristila sam ih dva puta i kod oba puta mi leća u desnom oku jako smeta dok ju na lijevom uopće ne osjetim. Napominjem da već godinama koristim kontaktne leće i da sam naviknuta na njih. Znate li možda što je uzrok tome? Hvala unaprijed

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, vidimo da prvi puta koristite ove leće. Nisu sve leće primjerene za svako oko. Razlikuju se u materialu i drugim karakteristikama. Za odabir leća uvijek pratite upute svog oftalmologa.

Katarina

Poštovani, molila bih vas pomoć u ispunjavanju parametara za naručivanje leća. Na kutijama od leća mi piše za jedno oko lijevo:bc8.6, cyl-1.75, P-0.50,AXIS 10 a za drugo desno oko: BC8.6 , cyl-0.75 , P-0.50 , AXIS 180. Prilikom narucivanja ne trazi mi iste parametre kao sa kutije pa me zbunjuje.. unaprijed hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, možete nam poslati svoj nalaz na info@adrialece.hr pa ćemo provjeriti.

info@adrialece.hr

Poštovani, pakete šaljemo svaki radni dan u 10 sati. Sutra šaljemo vaš paket. Isporuku možete očekivati u roku 3 radna dana. Lijepi pozdrav

Sanela

Poštovani, Naručila sam danas leće u boji za koje piše da šaljete u ponedjeljak 8.7. Da li ću leće dobiti do ovog petka? Hvala lijepa

Valerija Crkvenac

Postovani, dali isporucujete narudzbu i izvan RH? Lp.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, pakete dostavljamo samo unutar HR. Lijepi pozdrav.

Antonija

Postovani, koristim CooperVision biofinity toric leće i htjela bih ih naručiti ali neznam točno ispuniti detalje. Naime na kutiji piše: BC 8.7 ,DIA 14.5 , PWR -0.00 ,CYL -2.25 , AX 090. Molim vas da mi kažete kako da ispunim dio gdje piše dioptrija i cilindri. Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, nemate dioptriju imate samo cilindar. Pod dioptriju izaberite 0,00 cilindar -2,25 i os 90. Lijepi pozdrav.

Ana-Maria

Poštovani, zamolila bih Vas, ako ste u mogućnosti, stornirati narudžbu 410496618, prije nego je pošaljete. Unaprijed hvala.

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, vasa narudzba broj 410496618 je stornirana. Pozdrav

Tea

Poštovani,da li je moguć povrat leća koje sam naručila i zamjeniti sa drugom dioptrijom?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani! Vraćeni proizvod mora biti u originalnom pakiranju neoštećen, u nepromijenjenoj količini i kutija leća mora biti neotvorena.

Rok za povrat robe je 14 dana od preuzimanja. Kad zaprimimo leće vam možemo napraviti povrat novca na vaš IBAN. https://www.adrialece.hr/…lovanja.html Lijepi pozdrav

Iva

Poštovani, koji je status narudžbe 427781? Kad bi je mogla ocekivat?

Odgovor info@adrialece.hr

Leće za naočale koje nisu na zalihi se čekaju 3–7 radnih dana. Čim dobijemo naočale šaljemo ih na vašu adresu.

Iva Ćaleta

Postovani, imate li u ponudi sunčane naočale s dioptijom?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, sunčane naočale s dioptrijom nemamo u ponudi. Lijepi pozdrav.

Kristina

Poštovani, je li moguće naručiti samo okvire, bez leća?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, možete naručiti samo okvire za naočale. Lijepi pozdrav.

Kristina

Poštovani, Molim Vas da narudžbu 468061 šaljete sa zakašnjenjem, jer je neće imati tko preuzeti do 26.6.19.. Unaprijed zahvaljujem

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, paket je poslan i kad se vrati ćemo poslati ponovno 26.6.. Hvala na razumijevanju i lijepi pozdrav

Mateo sali

Dobar dan, dali se na vasoj stranici moze virtualno probat naocale za sunce

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, sve modele koje možete isprobati imaju pored kameru. Lijepi pozdrav

Anamaria Nikić

Pozdrav, da li je kod vas moguće naručivanje sunčanih naočala sa dioptrijom? Hvala.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, sunčane naočale sa dioptrijom još nemamo u ponudi.

Zvjezdana

Pozdrav, molim vas storniranje narudzbe 410461310. Hvala!

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, vašu narudžbu smo poslali i stornirati možemo samo kad se vrati na našu adresu. Lijepi pozdrav

Iva

Poštovani, Stignu li lece za astigmatizam ( razlicite dioptrije) isto u roku 2/3 dana ili je potrebno duže?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, ako su leće vaših dioptrija na zalihi šaljemo ih svaki radni dan i stignu u roku 2-3 radna dana. Ukoliko je potrebno čekati vam piše pored proizvoda kod naručivanja.

Valentina

Poštovani, molim da stornirate narudzbu broj 424412. Lijep pozdrav!

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, stornirali smo vašu narudžbu.

Dora

Kako pogledati gdje se pošiljka trenutno nalazi?

Odgovor info@adrialece.hr

Paket možete pratiti na stranici HP: https://www.posta.hr/ . Broj paketa smo poslali na vaš e-mail. Vidimo da je paket uručen primatelju 23.5. .

Vedrana Mikulcic

Godinama koristim kontaktne leće i sada ih želim naručiti preko vaše stranice ali neznam sto je BC i koji odabrati.

Odgovor info@adrialece.hr

BC-bazna krivina. Koje leće ste koristili do sada? Provjerite na kutijici leća koje ste koristili do sada koji BC vam je potreban ili provjerite sa svojim oftalmologom.

Arijana Gashi

Narucila sam lece u boji bez dioptrije. No ne mogu ih nosit jer nista ne vidim s njima.Sve je jako mutno.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, provjerite sa svojim oftalmologom ili optometristom ako ste naručili leće koje su primjerene za vaše oči. Nisu sve leće primjerene za svako oko. Vidimo da ste naručili leće sa dioptrijom -10,00. Pošaljite sliku svog nalaza za leće na info@adrialece.hr da provjerimo vaše parametre. Predpostavljamo da niste naručili pravu dioptriju. Lijepi pozdrav

Ana Marija

Ako danas narucim pouzecem, kada bi trebale stici lece? Lp

Odgovor info@adrialece.hr

Pakete šaljemo svaki radni dan u 10 ako su proizvodi na zalihi, dostava robe vrši se u roku 2–3 radna dana.

Ema

Da li imate u ponudi air optix hideaglyde lece promjera 8.6 14.2 dvotjedne? Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

To su mjesečne leće.

Ivan

Htio bi zamijeniti naocale,dimenzije mi ne odgovaraju. Hvala!

Odgovor info@adrialece.hr

U roku 14 dana od preuzimanja nam možete vratiti naočale. Pošaljite preporučeno HP-om i pored stavite obrazac za jednostrani raskid ugovora. Kad zaprimimo paket ćemo vas obavijestiti i vratiti novac. Novu narudžbu možete napraviti neovisno od povrata robe.

Anamarija

Poštovani, molim Vas da stornirate narudžbu br. 410436739. Hvala!

Odgovor info@adrialece.hr

Vaša narudžba je stornirana.

info@adrialece.hr

Naručili ste korekcijske naočale. Leće očekujemo sutra i kad ugradimo leće u okvir šaljemo vaš paket. Zaprimit će te obavijest na e-mail.

Nika

Poštovani, zanima me status narudžbe 410419363

Mia Andreis

Postovani, trebala bi lece dioptrije -1,5 na oba oka, s time da je 8.60 i promjer 14,5.... nigdje na sranici ne mogu naci takvu opciju. Hvala Lp

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, samo leće za astigmatizam imamo sa 8,6 i 14,5. Pošaljite sliku nalaza na info@adrialece.hr da provjerimo vaše parametre. Hvala i lijepi pozdrav

Mate

Poštovani, koji je status moje pošiljke- 410415379

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, vasa narudzba broj 410415379 je stornirana. Pozdrav

Dora

Kupila sam naocale kod vas prije mjesec i nesto, jedno staklo mi se slomilo, tocnije ispalo. Moze li se poslati vama da dobijem samo novo staklo na stari okvir, a ne da kupujem kompletno nove naocale?

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, na e-mail nam posaljite broj narudzbe pa cemo provjeriti sto mozemo uciniti. Pozdrav

Kas

Postovani, Narucila sam krive lece, mogu li ih vratiti i na koji nacin? Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Lece nam mozete vratiti na adresu:

Adrial d.o.o. Stancija Kaligari 3 52440 Poreč

U paket nam stavite jos obrazac "zamjena i vracanje robe" kojeg mozete dobiti na nasoj stranici pod kategorijom opći uvjeti poslovanja. Naravno lece i embalaza u kojoj se lece nalaze moraju biti original zapakirana i neostecena.

info@adrialece.hr

Narudžba je stornirana.

Marijana

Molim vas storno narudžbe broj 469446. Hvala

info@adrialece.hr

Vaša narudžba je poslana i poslali smo obavijest na e-mail.

Andrija

Poštovani, Znate li status moje narudžbe 410387119? Srdačan pozdrav

Julia

Pozdrav, zanima me može li se vratiti naočale ako ne pašu na moje lice?

Odgovor info@adrialece.hr

U roku 14 dana od preuzimanja nam možete vratiti naočale ako vam ne odgovaraju. Pošaljite preporučeno HP-om i pored stavite obrazac za jednostrani raskid ugovora. Kad zaprimimo paket ćemo vas obavijestiti i vratiti novac za okvir ili sunčane naočale.

Mirela

Poštovani, molim Vas storno narudžbe br. 410314871, greškom mi se ponovila već poslana narudžba. Hvala. Lijep pozdrav!

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, vasa narudzba broj 410314871 je stornirana. Pozdrav

Lea

Sto ako jednom probam stavit lece koje traju mjesec dana i onda nakon toga ih ne nosim par dana i onda ih opet stavim, jel se to racuna kao da sam ih potrosila tj. nosila 2 dana ili vise?

Odgovor info@adrialece.hr

Mjesečne leće možete koristiti do 30 dana nakon otvaranja.

Lolloty

Pozdrav! Pokušavam naručiti naočale i na nalazu mi piše razmak zjenica 59 mm, a to nije moguće odabrati. Kako onda naručiti? Hvala i lp!

Odgovor info@adrialece.hr

U slučaju da imate samo jednu vrijednost razmaka zjenica, morate ju podijeliti s 2 da dobijete pravilnu vrijednost za svako oko. 59/2=29,5.

Lana

Postovani, posiljka LP386033179HR je neuspjesno dostavljena na moju adresu. Receno mi je da ne mogu podici paket u posti jer je on automatski poslan natrag. Je li ikako moguce ponovo poslati paket na istu adresu?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, piše da je nepoznat primatelj. Možete nas obavijestiti na e-mail info@adrialece.hr što možemo dopisati na paket ako na sandućiću ne piše vaše ime i prezime. Hvala. Lijepi pozdrav

Tea

Postovani, zanima me status moje posiljke. 410394901 Hvala i lp.

Odgovor info@adrialece.hr

18.3.2019. 09:05:18 HRVATSKA 10090 ZAGREB-SUSEDGRAD Priprema pošiljke za dostavu Paket poslan 15.3.. Isporuka je u roku 2-3 radna dana.

Marija

Poštovani, htjela bih naručiti zelene dioptrijske leće. Imate li preporuku koja boja izgleda najprirodnije? Imam smeđe oči. Hvala i lp.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, sve zelene dioptrijske leće u boji možete odabrati ovdje: https://www.adrialece.hr/…trijske.html . S obzirom na to da nijedna boja očiju nije ista, konačni efekt leća u boji može se razlikovati od pojedinca do pojedinca. Na konačni rezultat boje znatno utječe i svjetlost, boja odjeće i kose. Leće u boji bolje prekrivaju svjetliju rožnicu, stoga je boja vidljivija nego kod tamne. Prikazane boje mogu se razlikovati od konačne boje na vašim očima. Leće vam mi ne možemo preporučiti. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav

Marija

Poštovani, Na jednom oku mi je cilindar - 1, al mi to ne nudi kao izbor. Samo - 0,75 i - 1, 25. Molim pomoć

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, –1,00 za leće ne možete odabrati. Predpostavljamo da su to parametri za naočale. Provjerite parametre sa svojim oftalmologom ili opotmetristom. Lijepi pozdrav

Monika Jurić

Postovani! Narucila bih ray ban naocale, ali nisam sigurna da ce biti dobre. Da li se mogu zamjeniti?

Odgovor info@adrialece.hr

U roku 14 dana od preuzimanja nam možete vratiti naočale ako vam ne odgovaraju. U slučaju vraćanja naočala, zaštitni pečat ne smije biti oštećen.

Marina Vitorović

Vrsite li isporuku u Srbiju? Koja je cena dostve? Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Pakete šaljemo samo unutar HR. Hvala na razumijevanju.

Maria

Poštovani, koji je status moje pošiljke- 410321282?

Odgovor info@adrialece.hr

Paket je poslan danas.LP385788160­HR.

Tessa

Postovani, narucila sam naočale od Polaroida prije 4 dana i jos nisam dobila nikakvu obavijest o narudžbi! Mozete li mi reci sto je s narudžbom?Lp.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, vaš paket smo poslali i možete ga podići na PU 51557 Cres LP385614985HR. Lijepi pozdrav

Luka Bunjevac

Poštovani, Zanima me je li moguće naručiti kod vas progresivna stakla za naočale?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, za sad ne nudimo progresivna stakla. Lijepi pozdrav

Joško

Pozdrav, kako da znam kojii mi je razmak zjenica za naočale, to mi nigdje ne piše ?

Odgovor info@adrialece.hr

U slučaju da imate samo jednu vrijednost razmaka zjenica, morate ju podijeliti s 2 da dobijete pravilnu vrijednost za svako oko.

Ako na receptu ne pronađete vrijednost razmaka zjenica, možete upotrijebiti naše ravnalo ili se posavjetujte sa svojim oftalmologom/op­tometristom.

DARIJA

Postovani Molim storno narudžbe broj 370484. Napravila sam novu. Unaprijed zahvaljujem

Odgovor info@adrialece.hr

Narudžba 370484 je stornirana.

IC

Postovani, Da li saljete lece van granica Hrvatske, obzirom da vise tu ne zivim a zeljela bih nastaviti koristiti vase lece?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, pakete šaljemo samo unutar HR. Lijepi pozdrav

Lorna

Korekcijske naocale isporučene u 2 dana, najpovoljnije, visoko kvalitetne, vidljivi slojevi zaštite. A ja zadovoljan i stalan kupac. Svaka čast Vašem timu, najbolji ste!

Odgovor info@adrialece.hr

Hvala! Drago nam je da ste zadovoljni.

Petra Veža

Postoje li lece u boji sa dioptrijom i cilindrom?

Odgovor info@adrialece.hr

U ponudi imamo leće sa dioptrijom ili nedioptrijske. Leće u boji za astigmatizam nemamo u ponudi.

Sanja

Molim vas da stornirate narudžbu 410312958 pokusavam poslat mail ali mi nece pa vas molim da provjerite hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Vaša narudžba je poslana i može se stornirati kad se paket vrati.

Marina Kraljek

Pozdrav imam pitanje kupila sam leće ali krivu dioptriju,dali mogu vratiti i naručiti kakve trebam? Hvala Vam unaprijed

Odgovor info@adrialece.hr

Vraćeni proizvod mora biti u originalnom pakiranju neoštećen, u nepromijenjenoj količini i kutija leća mora biti neotvorena.

Rok za povrat robe je 14 dana od preuzimanja. Kad zaprimimo leće vam možemo napraviti povrat novca na vaš IBAN.

Mara

Postovsni da li imste u svojoj ponudi stakla za naocale sa vecom dioptrijom od -6

Odgovor info@adrialece.hr

Možete odabrati dioptriju od -10,00 do +6,00.

Mara

Poštovani, Stane li u model naočala Guess GU2669 032 stakla debljine doptrije -4?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, savjetujemo vam da odaberete tanja stakla (1,6). Lijepi pozdrav

Valentina Grozdanović

Postovani, Nosim dioptrijske naocale vec 12 godina, lece nisam jos nikada, a htjela bih naruciti kod Vas, pa me zanima da li se moram prije toga posavjetovati sa svojom oftamologom ili mi mozete savjetovati koje uzeti lece za prvi puta. Inace sam kratkovidna, na oba oka - 3, Unaprijed zahvaljujem na odg, Lp

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovana, za odabir leća i tekućine pratite upute svog oftalmologa ili optometrista. Nisu sve primjerene za svako oko. Lijepi pozdrav

Grozdana Laginja

Dugo godina sam vas korisnik,zanima me postoje li dioptrijske leće u boji za astigmatizam,hvala.

Odgovor info@adrialece.hr

Leće u boji za astigmatizam nemamo u ponudi.

Ana

Pozdrav. Gledala sam okvire za dioptrijske naočale prije nekoliko dana i sada ih više nema. Postoji li mogućnost da će se pojaviti opet? Riječ je o Crulle S1729 C3 i Crulle S1722 C2.

Odgovor info@adrialece.hr

Molimo vas da pratite ponudu i dalje. Očekivamo ih uskoro.

Leana Radić

Pozdrav, vec dugo kupovala sam i nosila airoptix lece za astigmatizam. Buduci da mi je oftalmolog pripisao biofinitiy toric lece, prvi put sam ih narucila 27.11.2018...Dogodio mi se problem s drugim parom leca, da mi je leca iz desnog oka pukla. To se dogodilo kroz jutro kada sam je isla staviti i vidjela da je jedan dio lece bio puknut te nije vise cinila krug...Kako je to moguce, nije mi jos ni proslo mjesec dana da ih nosim..ovaj cetvrtak mi je pukla (7.2.2018.), a istice mi mjesec dana tek u ponedjeljak (11.2.2018).?? Kako je moguce da mi samo tako pukne jer nisam nikad imala problema sa airoptix lecama..nikad mi nisu pucale...Unaprijed hvala, Leana

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovana Leana, meke leće su osjetljive i mogu se brzo oštetiti ili strgati, stoga su briga, pravilna njega i rukovanje posebno važni. Leća pukne najćešće ako se izsuši (suho oko) i koristiti morate kapi za oči ili promjeniti leće. Sve zavisi od oka do oka koliko dugo podnosi leću. Mjesčne leće možete koristiti do 30dana. Lijepi pozdrav

Martina

Postovani dali mogu naruciti lece u boji za astigmatizam ?

Odgovor info@adrialece.hr

Imamo samo dioptrijske ili nedioptrijske.

Evelyn Horaček

Poštovani, zanima me koji je rok isporuke leća?

Odgovor info@adrialece.hr

Isporuka je u roku 2-3 radna dana.

Andrea

Poštovani, imam pitanje. Ja imam dioptriju samo na jednom oku tako da i koristim samo jednu leću. Mogu li naručiti 6 leća odnosno(3 para) i korisititi ih samo na jednom oku? Odnosno da li je bitno koja je koja leća pošto je samo jedno oko i jedna dioptrija? Lp

Odgovor info@adrialece.hr

Vi možete naručiti 6kom i 1 leća se može koristiti do 30dana ako su to mjesečne leće. Leća za lijevo i desno oko je ista, samo dioptriju morate pravu odabrati. Možete koristiti samo 1 leću.

Doris

Sve preporuke

Odgovor info@adrialece.hr

Hvala <3

Doris

SVAka cast na brzoj dostavi. Najbolji

Odgovor info@adrialece.hr

Hvala! Drago nam je da ste zadovoljni! Ekipa Adrialece.hr

Tamara Radojevic

Poštovani, Molila bih ako je moguće poslati vam nalaz oftamologa, pa na temelju toga napraviti naočale? Predhodno bi odlučila na koji okvir iz Vase ponude bih stavila. Lp

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani,

nalaz nam posaljite na mail info@adrialece.hr

Pozdrav

Ana

Poštovani. Zanima me kako funkcionira povrat novca u slučaju da vracamo proizvod?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, kad zaprimimo paket vas obavijestimo i vratimo novac na vaš IBAN u najkraćem mogućem roku. Najkasnije u roku 14 dana od pruzimanja. Lijepi pozdrav

iva

Poštovani, već nekoliko godina koristim i naručujem preko Vaše stranice meke kontaktne leće Softlens.Nikad nisam imala problema do ove posljednje narudžbe u prosincu.Ne znam koji je uzrok,ali su mi se leće nakon par dana nošenja prelomile prilikom vadjenja iz očiju.Uvijek ih držim na istom mjestu i koristim istu otopinu.Zanima me postoji li mogućnost reklamacije i koja je procedura.Hvala unaprijed!

Ana

Pozdrav. Narucila bih naočale s dioptrijom. Zanima me mogu li se naocale vratiti, tj. zamijeniti, u slucaju da nam okvir ipak ne odgovara?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, u slučaju da naručite samo okvir, možete proizvod vratiti u roku 14 dana ako vam ne odgovara. Ako naručite okvir i leće (korekcijske naočale), nije moguće vratiti proizvod. Potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču. Lijepi pozdrav

Antonija

Postovani, Buduci da u ponudi imate okvire za dioptrijske naocale i pripadajuce lece za njih, ako narucim oboje da li lece dodju vec namontirane u okvir ili ih saljete odvojeno? Hvala na odgovoru

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, leće dodju namontirane u okvir. Ne šaljemo odvojeno. Lijepi pozdrav

Josip

Poštovani kako mogu izmijeniti narudžbu?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, pošaljite e-mail na info@adrialece.hr. Lijepi pozdrav

Vedran Jelencic

Postovani, Imam dioptriju i lijevog i desnog oka -0.50,cilindre -0.50, desno oko os 90,lijevo 70. Koliko vidim vi u ponudi nemate cilindre ispod -0.50 nego krece tek od -0.75 pa me zanima da li bi mi takve lece bile prejake(da me glava me boli) te ako mi to ne preporucate da li bi mi samo lece sa dioptrijom -0.50 oba oka imalo koristi bez cilindra? Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, provjerite sa svojim oftalmologom ili optometristom ako možete koristiti leće sa dioptrijom -0,75. Imate nizak asstigmatizam i predpostavljamo da vam nisu potrebne leće za astigmatizam. Za odabir leća i parametara pratite upute svog oftalmologa. Lijepi pozdrav

Luka Bozic

Poštovani, Koja je zemlja proizvodnje vaših kontaktnih leća? Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, sve zavisi koji proizvodjac vas zanima. Lp

Mauro

Postovani, narucio sam lece 18.12. ali jos nisu stigle na kucnu adresu. Je li moguce da su u pošti? Narudzba je broj 410321863.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, vaš paket možete preuzeti u PU. Status: 20.12.2018. 21:12:22 HRVATSKA 52100 PULA (POLA) Priprema pošiljke za isporuku u PU . Lijepi pozdrav

Mirta

Dobar dan, mogu Vas zamoliti za info kojim se kreditnim karticama moze placati?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovana Mirta, platiti možete online kreditnom karticom Visa ili Mastercard. Lijepi pozdrav

marin briski

pozdrav narucio sam lece navodno bez postarine kao sto reklamirate bez pdva i postarine ali su stigle po standarnoj cijeni i naplacenom postarinom

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, besplatna poštarina je bila za narudžbe iznad 199kn. Lijepi pozdrav

Ana

Molim Vas kontakt prije slanja narudžbe kako bih mogla promijeniti narudžbu. Unaprijed hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, na mail info@adrialece.hr nam posaljite izmjene narudzbe. Pozdrav

Danijela

Primila sam danas paket. Hvala Vam lijepa. Zaista brza dostava. Lijep pozdrav.

Odgovor info@adrialece.hr

:)

Danijela

Molim vas možete li provjeriti da li je narudžba br. 410373707 krenula. Uplata je bila na žiro račun, a kćer bi do subote htjela leće jer slavi rođendan. Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, vasa narudzba br. 410373707 je bila 28.11.2018 poslana u dostavu. Mi smo poslali upit Hrvatskoj posti sto se dogadja sa vasim paketom. Kada zaprimimo njihov odgovor cemo vam ga prosljediti. Lp

Danijela

Poštovani, imam još jedno pitanje.... U podatke sam unijela svoju adresu, no s obzirom da radim do 15 h, da li postar ostavlja papirić za podizanje leća u pošti ili je to kurirska dostava pa je potrebno navesti adresu firme u kojoj radim da ih pokupim ako ne dostavljate nakon 15 h?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, za dostavu možete upisati i adresu firme (dopišite ime firme). Ako vas nema na toj adresi poštar ostavi obavijest i paket možete podići na PU u roku 5dana. Za vrijeme dostave na vašu adresu kontaktrijate HP. Lijepi pozdrav

Danijela

Sutra idemo oftamologu da nam odredi sve potrebno i da napokon kupimo leće od Vas. Recite mi, kada biram, ne moram birati boju ako su normalne prozirne, iako mi kćer ima smeđe oči? Izbor boje je samonza one koji žele promijeniti bojunociju? Hvala.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, za odabir leća uvijek pratite samo upute svog oftalmologa ili optometrista. U ponudi imamo i leće u boji. Lijepi pozdrav

Marina

Poštovani. Nosim naočale dioptrija 0.00 cilindar -0.50, zanima me da li postoje takve leće sa tom dioptrijom. Lp

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, vi imate nalaz za naocale. Vama je potreban nalaz za meke kontaktne leče. Cilindar -0.50 kod kontaktnih leća ne postoji. Pozdrav

Težak Ines

Poštovani, Molim uputite me koje leće da naručim koje imaju +0,75 cilindar za astigmatizam. Dosad sam Koristila pure vision 2, meke lece No one omaju opciju samo minus cilindra. Lijep pozdrav

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovana Ines, odgovorili smo na vaš e-mail. Leće imaju samo - cilindar. Provjerite parametre sa svojim oftalmologom ili optometristom. Lijepi pozdrav

Diego

Ja se ispricavam upravo sam podnesao narudzbu za rijeku saljete je sutra u utorak koliko ce otp trebati da stignu?

Odgovor info@adrialece.hr

Isporuka je u roku 2-3 radna dana.

Laura

Poštovani, poslala sam vam mail za ponistenje naruzdbe br. 410309581 zanima me dali je poništena? Lp

Odgovor info@adrialece.hr

Stornirali smo narudžbu 309581.

info@adrialece.hr

Poštovani, isporuka je u roku 2-3 radna dana. Paket je poslan u ponedjeljak i predpostavljamo da možete očekivati dostavu najkasnije do sutra. Lijepi pozdrav

Jana

Postovani, poslala sam Vam mail za ponistenje narudzbe broj 410389075, pa i tu pisem kako bi dobila odgovor dali ste ponistili. Hvala unaprijed:)

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, vaša narudžba 389075 je stornirana. Lijepi pozdrav

Maria

Postovani, zanima me status narudzbe LP340605051HR. Narucena je u petak 19.10.

info@adrialece.hr

Poštovani, isporuka je u roku 2-3 radna dana. Danas je 3. radni dan i možete očekivati dostavu. Lijepi pozdrav

Ivica

LP340435281HR Poštovani, molim osporuke provjeru za ovu narudžbu. Hp nam je bio već dva puta ali bez vašeg paketa.

info@adrialece.hr

Paket je poslan 16.10.. Isporuka je u roku 2-3 radna dana. Paket možete pratiti na stranici HP.

Petra Sabljić

Poštovani, zanima me status narudžbe LP340277020HR. Naručena je u ponedjeljak. Hvala.

info@adrialece.hr

U ponudi je aplikator za meke leće. Može se koristiti za skidanje i stavljanje leća u oko.

KATARINA

Poštovani, može li se aplikator za leće koristiti za mekane leće i mogu li se pomoću njega leće skidati? Hvala

Monika

Postovani, Moze storno narudzba? Narucila sam krivu dioptriju za jednu lecu.

Odgovor info@adrialece.hr

369756 je bila stornirana.

info@adrialece.hr

Poštovana, poslali ste nam parametre za naočale. Za leće i naočale se parametri razlikuju. Predpostavljamo da nisu potrebne leće za astigmatizam i da će vam na pregledu za leće preporučiti leće samo sa dioptrijom. Lijepi pozdrav

Pamela

Poštovani, Dobila sam recept za naočale na kojima piše da mi je dioptrija za desno oko - 2.00, cilindar - 0.50 te os 80 stupnjeva a za lijevo oko dioptrija je - 1.00, cilindar - 0.50 te os 40 stupnjeva. Razmak zjenica je 55 mm. Htjela sam naručiti preko Vaše stranice Acuvue Oasys for Astigmatism (6 kom leća) ali mi za cilindar izbacuje najmanje - 0.75 te me zanima Vaša preporuka. Hvala.

info@adrialece.hr

Poštovana Katarina, za odabir i korištenje leća se uvijek posavjetujte sa svojim oftalmologom ili optometristom. Za narudžbu leća pratite njihove upute i koristite samo leće koje su primjerene za vaše oči. Koje leće su vam preporučili? Možete nam poslati svoj nalaz za leće na e-mail info@adrialece.hr da provjerimo vaše parametre. Lijepi pozdrav

Katarina

Na jednom oku imam pomaknuti kalibar, utjeće li to na ispravnost leća ako ih kupim preko vas? Postoji li postavka pri naručivanju koja se odnosi na tu manu ili je to relativno nebitna mana i mogu i bez te postavke?

Anja

Postovani imate li mozda u ponudi toricne dioptrijske lece u boji? Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovana Anja, u ponudi imamo samo dioptrijske i nedioptrijske leće u boji. Lijepi pozdrav

Mate

Što je sa ljudima koji imaju dioptriju veću od -15?Imate li koje rješenje za njih?

Odgovor info@adrialece.hr
Poštovani, imamo u ponudi i leće sa dioptrijom do -20 . Napravite pregled za leće i posavjetujte se ako bi bile za vaše oči primjerene leće Biofinity XR. Lijepi pozdrav
Pamela

Postovani, Koristila sam lece acuvue oasys sa bc 8.4. Sada bih presla na biofinity, ali vidim da je kod njih bc 8.6 mogu li ih nositi bez obzira na razlicit bc? Hvala.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovana Pamela, nisu sve leće primjerene za svako oko. Za odabir leća se posavjetujte sa svojim oftalmologom ili optometristom. Mala razlika u BC kod većine korisnika ne igra veliku ulogu. Provjerite sa svojim optometristom ako su te leće primjerene i za vaše oči. Lijepi pozdrav

Blaženka

postovani, narucila sam dva paketa leca i otopinu 16.8. no paket nakon tjedan dana jos nije stigao. broj narudzbe je 410393778, molim pomoc.

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, budemo provjerili na posti sto se dogadja sa vasim paketom. Pozdrav

zrinka

poštovani, naručila sam leće 09.08.možete li mi napisat kakav je status narudzbe.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovana, Vaš paket je poslan 16.8., poslali smo vam obavijest. Isporuka je u roku 2-3 radna dana. Lijepi pozdrav

Diana

Postovani, kako mogu promijeniti adresu narudzbe koju sam upravo podnijela? Broj narudžbe 361677

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovana, molimo vas da nam napišete novu adresu na info@adrialece.hr. Lijepi pozdrav

Ivona Marincic

Postovani, Zanima me koliko se dugo ceka dostava leca Aqua Oasys for astigm. Lijep pozdrav , Ivona

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovana, sve zavisi od zalihe leća. Kad odaberete svoje parametre vam pored piše kad šaljemo. Pakete šaljemo svaki radni dan u 10sati ako su proizvodi na zalihi. Isporuka je u roku 2-3 radna dana. Hvala i lijepi pozdrav

Emili Higl

Pozdrav,ukoliko mi naocale koje narucim ne odgovaraju velicinom,dali ih mogu vratiti uz povrat novca? Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Ako vam naočale ne budu odgovarale ih možete vratiti u roku 14dana od preuzimanja i napravit ćemo povrat novca. Zaštita na naočalama mora ostati neoštećena, ne smije se ukloniti.

Anita

Pozdrav,mozete li mi reci status narudzbe 410390159 i da li se za lece s cilindrima i astigmatizmom dulje ceka ili je procedura jednaka za sve?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovana Anita, vaš paket je poslan 3.8.. Paket možete preuzeti na PU 10360. Lijepi pozdrav

Dominik

Pozdrav, zanima me ako su mi naočale male koje sam naručio da li ih mogu zamjeniti većim

Nikolina

Pozdrav, dal bi za narudžbu 410385535 poklon otopinu za oči mogla zamijeniti za kapi? Hvala unaprijed!

Odgovor info@adrialece.hr

Promjenili smo poklon i poslali smo vam novu potvrdu. Molimo provjerite.

Andrea

Da li jos vrijedi popust na Guess?

Odgovor info@adrialece.hr

Do 29.7. imamo popust na Polaroid PLD30.

Melisa

Pozdrav, je li mi možete napisati status narudžbe br 356044. Narudžbu sam poslala 19.07. Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovana, poslali smo upit u HP i kad dobijemo odgovor ćemo vas obavijestit. Hvala i lijepi pozdrav

info@adrialece.hr

Poštovana, paket je poslan. Isporuka je u roku 2-3 radna dana. Ako ga ne preuzmete na PU u roku 5 dana će se vratiti. Kad se vrati možemo poslati ponovno. Obavijestit ćemo vas. Lijepi pozdrav

valentina

Poštovani, Neplanirano sam otputovala i nitko ne može preuzeti paket u narednih 8 dana. Da li mi možete poslati paket polovicom idućeg tjedna ili moram stornirati i ponovno naručivati? Br.nar. je 410341645. Hvala!

Anonymous

Zabunom sam naručila leće dioptrije 5.74 umjesto 4.75. Kutiju nisam otvarala. Dali je moguće zamjeniti ?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani. Leće nam možete poslati u zamjenu. Pored stavite ispunjen obrazac za zamjenu leća i pošaljite preporučeno HP-om. Hvala i lijepi pozdrav

Margita

Pozdrav, molim vas storno za narudzbu 313768. Hvala lijepa

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, vasa narudzba broj 313768 je stornirana. Pozdrav

Margita

Pozdrav, Zanima me dali je prosla narudba broj 313768? Hvala lijepa

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovana, zaprimili smo narudžbu. Uplata još nije vidljiva. Lijepi pozdrav

Margita

Pozdrav, Dali su Marc Jacobs 186/S 807/IR unisex? Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovana, to je unisex model. Lijepi pozdrav

info@adrialece.hr

Leće se uobičajeno ne primjete tijekom nošenja. Iako su određene lahano obojene u plavo, to je zbog lakšeg pronalaženja u kutijici i ne mijenjaju boju očiju.

Marina Ivic

Kada nosim bezbojne dioptrijske leće može li netko vidjeti da ih nosim?

Marina

Pozdrav, promjer leca mi je 14.40. Hoce biti problem ako uzmem 14.20.?

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, promjer i BC ne predstavljaju veliki problem jer se radi o mekim kontaktnim lećama. Ipak nas savjet je, da se posavjetujete sa oftalmologom ili doktorom. Pozdrav

Mario

Molim storno narudzba 310690

Odgovor info@adrialece.hr

Postovana, vasa narudzba broj 310690 je stornirana. Pozdrav

Jelena

Pozdrav, molim vas storno narudžbe 344694, ne znam iz kojeg razloga mi se ponovila narudžba

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, vasa narudzba broj 344694 je stornirana. Pozdrav

Nika

Mogu li npr staviti kontakne lece i onda naocale bez dioptrije tek kao fora da mi sluzi da mogu staviti i skinuti naocale kada pozelim a da svejedno dobro vidim?

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, da, naravno... Pozdrav

Marijan

Pozdrav, da li je kod vas prilikom narudžbe iskoristiva potvrda o očnim pomagalima loja se ovjerava na socijalnim?

Odgovor info@adrialece.hr

Mi smo online trgovina i to nije moguće.

Irena

Postovani molim storno narudžbe 347760. Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Stornirali smo narudžbu 347760.

Slavica

Poštovani, molim storno narudžbe broj 361447. Hvala.

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, vasa narudzba broj 361447 je stornirana. Pozdrav

Monika

Molim vas pomoc u odabiru velicine naocala, gledam model Alexandar McQueen i pise vel.56, kako provjeriti dali ce mi odgovarati? Hvala unaprijed.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, 56 je širina stakla/leće kod naočala.Lijepi pozdrav

Roko Dropuljić

Jel postoji velika razlika medu markama leca.Prosli put sam koristio softlens a sad sam dobio purevision.Hvala unaprijed!

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, prije promjene leća vam preporučujemo da se posavjetujete sa svojim oftalmologom. Nisu sve leće primjerene za svako oko. Lijepi pozdrav

info@adrialece.hr

Poštovana, nisu sve leće primjerene za svako oko. Savjetujemo vam da pratite upute oftalmologa i koristite leće koje su vam preporučili. Lijepi pozdrav

Monika

Poštovani Inače naručujem mekane mjesečne leće air optix. Sada bih htjela probati dnevne,ali nema tog proizvođača nego je neki drugi. Zanima me da li postoji razlika neka između tih proizvođača ili mogu uzeti bilo koje?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovana Monika, nisu sve leće primjerene za svako oko. Molimo vas da se za odabir leća posavjetujete sa svojim oftalmologom ili optometristom i koristite leće koje su vam preporučili. Proizvođač leća je Alcon i imamo u ponudi jednodnevne leće istog proizvođača. Lijepi pozdrav

Kristina

Poštovani, ranije sam koristila BioTrue jednodnevne leće koje su mi bile ok, sada koristim SofLens također jednodnevne i osjetim veliku razliku, zbog čega to? Paramatri za oboje leće su isti, ali mi SofLens nikako ne odgovaraju. Hvala

Vedrana

Poštovani, zanima me da li mogu koristiti recept koji sam dobila za naočale za kupnji kontaktnih leca? naime imam astigmatizam i cilindar se povecao s- 0,75 na -1 a axis je ostao isti 100 °, na drugo oko s -1,75 na -2,25 također axis je ostao 70 °.

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, potreban vam je nalaz za meke kontaktne leće, jer se parametri za leće i naocale razlikuju. Pozdrav

info@adrialece.hr

Poštovana Valentina, molimo vas da nam pošaljete nalaz na naš e-mail info@adrialece.hr da provjerimo parametre. Biofinity Toric možete naručiti {{getItemLinkParams:605,ovdje}}. Lijepi pozdrav

Valentina Radoš

Poštovani, korisnik sam Vaših leća i iznimno sam zadovoljna uslugom i kvalitetom.Bila sam kod oftamologa koji mi je propisao slijedeću dioptriju D.O -3.00. -0.75. 170 ° =cc J2-J1 L.O -3.00. -0.75. 160° = 1.0 L.O dominantno MONIVISION BIOFINITY+otopina ALL IN ONE (njihova preporuka za leće i otopinu) Molim vas da mi pomognete oko unošenja parametara prilikom narudžbe na vašoj stranici.Da li se iz ovog vidi da su u pitanju leće za astigmatizam? Pozdrav, Valentina

Margareta

Postovani, na preporuku oftalmologa koristim air optix mjesecne meke lece dvije godine. Naime pocele su me iritirati sto dovodi do osjecaja zuljanja, grebanja, crvenila oka i oko mi suzi. Koje lece biste mi preporucili kao zamjenu za air optix?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovana, nažalost vam ne možemo preporučiti leće. Molimo vas da se posavjetujete sa svojim oftalmologom koje druge leće bi bile primjerene za vaše oko. Hvala i lijepi pozdrav

Veronika

Pozdrav, Molim Vas storno narudzbe 410336378. Hvala!

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, vasa narudzba broj 410336378 je stornirana. Pozdrav

Marina Pralica

Poštovani, Da li je moguće kod Vas naručiti stakla za sunčane naočale? Lp

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovana, nažalost ne. Lijepi pozdrav

info@adrialece.hr

Postovani, razlika je u materijalu kontaktne leće. Leće TopVue AIR su mjesecne leće a leće Acuvue Oasys su dvotjedne. Tesko je reci koje leće bi vam odgovorale, jer svaka leće ne odgovara svakom oku. Trenutno su leće TopVue AIR jedne medju najprodavanijim lećama. Pozdrav

Maja Marija

Poštovani, zanima me kolika je razlika u kvaliteti TopVue Airlines i Oasis Aquvue leca? Znam da svakom oku ne odgovaraju sve leće ali me zanima ako su mi preporučene jedne od tih dvoje, mogu li ih zamijeniti drugima? Lp

Jelena

Molim Vas da stornirate narudzbu 410200875. Imam drugu narudžbu. Adresa za dostavu je Sl.Brod ali na uplati ce pisati Zagreb, nadam se da je adresa isporuke ona koju sam rucno navela? Da li Vam treba poslati potvrdu o uplati ili Vam je odmah evidentirana?

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, vasa narudzba broj 200875 je stornirana. Pozdrav

Paula

Poštovanje, vrsta leća koju sam prije naručivala trenutno nije u ponudi pa mi su mi automatski preporučene druge, za astigmatizam. Inače, za to oko dioptrija je -6.50,cilindar -1.75 i os 170°, a drugo oko je -3.75, -3.25 i 10°. Je li u redu da onda naručim te koje su mi automatski preporučene?

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, naruciti morate leće koja vam je preporucio doktor ili oftalmolog. Tocno iste parametre morate naruciti koje imate na nalazu. Pozdrav

Zrinka

Poštovanje, molim vas da mi poništite narudžbu pod brojem 264636 zabunom sam ponovila narudžbu, unaprijed hvala.

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, vasa dupla narudzba je stornirana. Pozdrav

Antonela

Da li postoji povrat robe npr. Ako je naručen proizvod tipa sunčanih naočala?

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovana, ako vam naočale ne odgovaraju ih možete poslati natrag u roku 14 dana od preuzimanja i napravimo povrat sredstava. Zaštita na naočalama mora ostati neoštećena. https://www.adrialece.hr/…lovanja.html . Lijepi pozdrav

Katarina

Poštovanje naručila sam danas leće kada će stići? Hvala lp

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovana, isporuka je u roku 2-3 radna dana. Paket je danas poslan. Lijepi pozdrav

Ana

Mozete li stornirati narudzbu broj 220330, moram nesto izmijeniti?

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, vasa narudzba broj 220330 je stornirana. Pozdrav

Ana

Poštovani, platila sam direktno karticom narudžbu broj 410216764 pa me samo zanima da li je to stvarno plaćeno jer mi se ne prikazuje moja narudžba i uplata, a naručila sam i sve je uredno plaćeno...Hvala!

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovana. Nismo zaprimili uplatu. Molimo da ponovite plaćanje ili promijenite način plaćanja. Hvala i lijepi pozdrav

Dario Jagodić

Koristio bih leće za posao, nastavnik sam tjelesnog i za sport. Koje leće mi savjetujete i proizvođaća ? Dioptrija mi je - 0,75. Hvala.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, molimo vas da se posavjetujete sa svojim oftalmologom za odabir leća, najverojatnije će vam preporučiti jednodnevne. Nisu sve primjerene za svako oko. Lijepi pozdrav

info@adrialece.hr

Leće u boji pakirane po 10kom su dnevne leće i možete ih koristiti samo 1 dan. Provjerite pod karakteristikama leća koje ste odabrali.

info@adrialece.hr

Poštovana, možete naručiti i samo za jedno oko. Lijepi pozdrav

Ružica Majkovica

Pozdraav :) Naručila sam leće u boji,došlo je 10 pari leća;zanima me koliko traje jedan par (isto 3 tjedna ko i obične ili??) hvala :)

tamara

dali je moguće naručiti samo za desno oko leče ako je narasla dioptrija .

Emma

Poštovani, izgleda da sam slučajno napravila dvije iste narudžbe u isto vrijeme prema onome što vidim u pregledu narudžbi pa bih molila da se jedna poništi. Narudžba je na današnji dan. Zahvaljujem

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, vasa dupla narudzba je stornirana. Prvu narudzbu vam saljemo u dostavu. Pozdrav

info@adrialece.hr

Poštovana, razlika je mala i kod većine korisnika ne igra veliku ulogu. Ako su leće primjerene za vaše oko se posavjetujte sa svojim oftlmologom. Lijepi pozdrav

info@adrialece.hr

Poštovani, molimo vas da napravite nove nalaze za leće i posavjetujete se sa svojim oftlamologom koje leće morate odabrati. Lijepi pozdrav

Irena Nimac

Pozdrav,narucila sam lece za astigmatizam dvotjedne i jednodnevne i tek sada na narudzbi sam vidjela da je BC na jedima 8,6 a na drugima 8,5 pa mi molim vas recite u cemu je razlika?

Marija

Pozdrav. Dioptrija za naočale mi je - 1,50 i - 1,75. Mogu li po tome naručiti leće i koju dioptriju biram ili baš moram vaditi nalaz za leće? Nosila sam i prije leće i naručivala Biofinity kod vas, ali sam jedno vrijeme prestala i sada se ne sjećam po kojoj sam se dioptriji vodila. Hvala.

Dubravko

Poštovani, molio bih Vas da stornirate narudžbu od 18.02.2018. Krivo naručeno)(i neplaceno) Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, vasa narudzba je stornirana. :) Pozdrav

Jelena

Postavani mozete li stornirati narudzbu 299187, krivo je naruceno. Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Jelena, za storno smo se dogovorili i stornirali smo paket. Lijepi pozdrav

Nika kurudza

Pozdrav zanima me kada i da li cete dobiti ray ban clubmaster crne velicinu 49 ponovo na zalihu

Odgovor info@adrialece.hr

Postovana Nika,

u kratkom periodu cemo dobiti na zalihu vecinu modela Ray-Ban. Svi nasi proizvodi su oriniginalni.

Pozdrav

Iva

Mozete li molim vas ponistiti narudzbu pod brojem 292950? Mislim da mi ta dioptrija bude prejaka jer inace imam -0.75. Narucila sam prije dva tjedna PureVision 2, osjecam da me grebu u ocima i mutno mi je kad stavim lece, pa me zanima jos da li je to do leca ili mi se dioptrija povecala? Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, vasa narudzba broj 292950d je stornirana. Vjerovatno vam materijal kontaktne leće ne odgovara, jer svaka leće ne odgovara svakom oku bas zbog materijala. Pozdrav

Bruna

Mozete li molim vas ponistiti narudzbu pod brojem 410286752 ? Dvaput sam slucajno narucila isti paket. Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, vasa narudzba broj 286752 je stornirana. Pozdrav

Patricija

Koliko dugo trebam čekati da stigne paket? I u koliko sati bi otprilike došlo?

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, dostava traje 2-3 radna dana. Dostava se vrsi kroz cijeli dan. Pozdrav

Patricija

Koliko dugo trebam čekati da stigne paket?

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, dostava traje 2-3 radna dana. Dostava se vrsi kroz cijeli dan. Pozdrav

Diego

Postovani jel m9guca brza dostava za narudzbu 410273469

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, paket smo vam poslali u dostavu. Leće za Rijeku mozete ocekivati sutra. Pozdrav

Diego

Postovani koliko traje isporuka u rijeci ako sam ih narucio danas oce li stici do petka ikako ?

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani,

dostavu za Rijeku mozete ocekivati u roku jednog dana.

Pozdrav

Ana

Već par godina unazad vi ste mi broj jedan za naočale,leće i sunčane naočale! U svojoj kolekciji voljela bih imati Max Mara Prism IV sunčane naočale, kako mogu znati hoću li ih uskoro moći uzeti kod vas? Lijep pozdrav :)

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovana, molimo vas da dalje pratite našu ponudu i u buduće. Ako budu u ponudi će te vidjeti na web stranici. Za sad vam nažalost ne mogu reći točno kad. Hvala i lijepi pozdrav

Dani

Postovani, trebala bih stornirati zadnje dvije narudzbe zbog problema oko placanja.

Odgovor info@adrialece.hr

narudžbe smo stornirali.

Ana

Možete li ponistiti narudzbu broj 278689?

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, vasa narudzba pod brojem 278689 je stornirana. Pozdrav

Nives Anđelić

Postovani Potrebne mi je lece za sina 2.00/-3.5 10° =06 .Zanima me postoje li mekane lece jer ima tvrdu na koju se nikako ne moze priviknuti. Lp

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, vi imate nalaz za naocale. Vama je potreban nalaz za meke kontaktne leće, jer se parameteri za naocale i leće razlikuje. Pozdrav

Snezana

Postovani, poslala sam u mailu molbu da stornirate narudzbu 410213492 zbog promjene dioptrije. Zanima me da li ste stornirali? Lp

Odgovor info@adrialece.hr

Stornirali smo vašu narudžbu.

Kristina

Postova i, zanima me status narudžbe br 216937? Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, paket smo vam poslali u petak. Leće mozete ocekivati u roku 2-3 radna dana o datuma slanja. Pozdrav

Marija

Postovani, koliko traje isporuka (Zagreb) ako ih danas narucim? Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

2-3 radna dana.

Lana Selak

Postovani,koliki rok trajanja imaju lece colorvue crazy bijele prije otvaranja?

Odgovor info@adrialece.hr

Rok vam je 02/2021

Andrea Belina

Poštovani, Zainteresirana sam za kupnju leća, ali imam pitanje. Naime nosim naočale, imam dioptriju na oba oka -1,25, ali imam i astigmatizam. Zanimam me je li i to potrebno navesti uz dioptriju? Unaprijed hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovana, na naš mail info@adrialece.hr pošaljite nalaze. Lijepi pozdrav

Divina

Upotrebljavam Biofinity mekane leće. Koju ptpšinu uz njih preporučujete? Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Sve otopine u našoj ponudi su primjerne.

Petra

Postovani, zasto vise ne mogu naruciti Frequency lece?

Odgovor info@adrialece.hr

Nažalost FREQUENCY XCEL TORIC ne proizvode više. Lijepi pozdrav, Sabina

Jelena Mrsic

Postovani zanima me dal kod vas mogu narucit bezdioptrijske lece?Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, da, naravano. Odabere samo dioptriju 0.00. Pozdrav

Anonymous

Postovani,da li je moguce nositi leće u boji koja imaju dioptriju?

Odgovor info@adrialece.hr

Možete. Pozdrav!

Marijeto

Da li je velika razlika u cilindrima -2.25 i -2.75 za nošenje pošto je tolika razlika lijevog i desnog oka,pa ako zamijenim ne vidim razliku!

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, da, razlika je velika. Najbolje je koristiti cilindar koji vam je odredio oftalmolog ili doktor. Pozdrav

tamara

s poštovanje koristim leče s 840 molim vaš sta znači860 dali se osjeti razlika u oku

Odgovor info@adrialece.hr

To vam je minimalna razlika koja vam nebi trebala uzrokovati probleme. Pozdrav!

Kristina

Meni su leće zaustavile dioptriju od 15.godine, da sam nosila naočale i dalje bi rasla dioptrija. Sve to rekao mi je specijalist. Tako da, zaustavite dioptriju noseći leće , meke naravno koje su bezopasne za oko. Kupljeno i ovdje, sve super leće i ok. Lp

Odgovor info@adrialece.hr

:)

Viktorija

Postovani jeli ima neka razlika u BC 8.40 sto mi pise na nalazu i BC 8.60, posto neke kontaktne lece imaju samo BC 8.60. I sto je vaznije u udobnosti leca udio vode ili propusnost kisika? Znam da je i jedno i drugo vazno, ali zanima me sto je vaznije u odabiru leca?

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, BC vam je bazna zakrivljenost kontaktih leća. BC ne predstavlja veliki problem jer se radi o mekim kontaktim leća i te su vise prilagodljive oku. Pozdrav

Sladana

Postovani, na mom nalazu nigdje ne pise BC ima li neka driga kratica ili izracun?

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, posaljite nam nalaz na info@adrialece.hr pa cemo ga mi prosljediti nasem strucnjaku. Pozdrav

Dragan

Poštovani! Zanima me da li imate leće u boji koje su za astigmatizam i da li takve leće uopće postoje? Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, nazalost nemamo tih leća u ponudi. Pozdrav!

Ana

Poštovani, nosim polutvrde leće, da li i takve imate u ponudi? Ne razumim ove vaše podjele po mjesecima.

Odgovor info@adrialece.hr

U ponudi imamo samo meke lece. Pozdrav!

Minime

Poštovani, Naručila bih Acuvue Oasys (6 kom leća) i Otopina Alvera 350 ml. Odgovara li ta otopina za čišćenje ovih leća? Dosada sam koristila Complete RevitaLens 360 ml otopinu.

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, sve otopine koje mi imamo u ponudi su pogodne za meke kontaktne leće. Pozdrav!

Vedran

poštovani leće koristim povremeno i kupio sam prije cca mjesec dana Focus Dailies Toric leće pošto imam astigmatizam -0,75 na oba oka i mutniji mi je vid za razliku od TopVue mjesečnih koje sam koristio prije 3mj. jel znate što bi moglo biti razlog? hvala.

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, mozda se vam je promjenila dioptrija ili cilindar tako da bi vam preporucili da napravite pregled. Pozdrav!

Sara Bakija

Htjela sam naručiti leće preko interneta ali neznam sto znaci BC (8.40 ili 8.80) pa ako neko zna -trazim ponoć!

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, BC vam je zakrivljenost lece. Na vasem nalazu bi vam trebalo pisat koliko je vas BC. Pozdrav!

Vera

Godinama kupujem leće kod oftalmologa ali sad bih htjela naručii od vas, koje parametre trebam gledati pri narudžbi mekih Bauch&Lomb leća...? Koje brojke(veličine) trebate da biste mogli poslati leće...Strašno zbunjujuće mi je sve to..

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, kada napravite pregled za meke kontaktne leće, pošaljite nam ga na e-mail da vam ga očitamo. Parametre ćete unijeti prilikom narudžbe leća. Pozdrav!

damon

pozdrav,htio bih upitati,kupio sam lece u boji ali nisam kupio otopinu s njom,mogu li ja koristiti lece odmah iz male kapsule i vratiti ju ponovno nazad,ili bas moram kupiti otopinu,hvala.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, preporučujemo da kupite otopinu jer se ista mora mijenjati zbog higijenskih razloga.

Jurica

Koliko je važan parametar basis kod odabira leća? Nosim leće Purevision i oftamolog mi je u nalazu napisao 870, a vidim da u ponudi imate 8,30 i 8,60. da li imate te leće s tim parametrom. Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Pozdrav, Preporučili bi vam da odaberete parametar 8,6. To je minimalna razlika od 8,7. BC nije vise tako bitna posto su lece mekane. Srdacan pozdrav!

Antonela Levantin

Da li postoje lece u boji sa dioptrijom - 0,75.ali ove air optix night and day. I koja im je cijena.. Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, leće Air Optix Night and Day ne postoje u boji. Pozdrav!

Mate

Poštovani, da li ima neke razlike između AO SEPT Plus HydraGlyde i AO SEPT Plus, odnosno mogu li koristiti AO SEPT Plus HydraGlyde jer sam dosad koristio AO SEPT Plus, ali ih trenutno nemate za naručiti. Pozdrav!

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, da, naravno da mozete koristiti AO Sept HydraGlyde jer je to nadgradnja otopine AO SEPT Plus. Pozdrav!

Ivana

Lijep pozdrav, Zanima me u roku koliko dana od narudžbe leće stignu na adresu? Unaprijed hvala :)

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, obicne leće u roku 2-3 dana, leće za astigmatizam u roku 1-2 tjedna. Zelimo Vam ugodan dan!

Karolina Poljak

Poštovani! Molim Vas pomoć oko odabira leća. Prvi puta naručujem kod Vas. Ranije sam 1x koristila leće, Bausch&Lomb, BC 9.0, dia 14.0 mm, dsph -0,75. Sada ne mogu pronaći odgovarajuće leće po tim mjerama, molim Vas pomoć oko preporuke jednih od leća i ototpine za njih. Hvala!

Odgovor info@adrialece.hr
Postovani, sigurno ste mislili na leće Bausch and Lomb 3-mjesečne Optima FW, te imaju BC 9.0. Pozdrav!
kristi

Imam astigmatizam i cilindre -3.5 pa me zanima dali mogu nositi meke toricne lece?

Odgovor info@adrialece.hr
Poštovani, da naravno da možete. Leće sa tako visokim cilindrima su: Proclear Toric XR (3 kom leća), FREQUENCY XCEL TORIC XR (3 kom leća). Pozdrav!
Marija

Prvi put naručujem leće od Vas, i ovo mi je tek druga kupnja leća..molim vas pomoć oko BC leća i promjera, na nalazu to nigdje ne vidim, a kutije od prvih leća sam bacila. Kod narudžbe mogu birati BC 8.4 ili BC 8.8, neznam koja je razlika i koliko je to bitno? Radi se o Acuvue Oasys..

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, Vi morate odabrati BC 8.40. BC 8.80 biraju oni kojima na nalazima izricno pise da moraju odabrati 8.80. Pozdrav!

Denis

Poštovani, koja je dobra otopina za Air Optix Night and Day Aqua leće? Trenutno koristim AO Sept+. Ima li možda koja kvalitetnija/jeftinija? :)

Odgovor info@adrialece.hr
Postovani, sve otopine koje imamo u ponudi su dobre za te leće. Jedino mozete probati sa otopinom Gelone, koja je izvrstna otopina. Pozdrav!
dubravka

Nosila sam ranije tvrde, pa polutvrde (i super ih podnosila) pa onda air optix te acuve oasis i opet air optix s performansama BC 8.6 i DIA 14,2 Probala bih biofinity. Je li to zamjenjivo? Također, željela bih neku sigurnu tekućinu dobrog proizvođača koji nije imao problematične tekućine povlačene s tržišta. Koja bi to tekućina bila za biofinity?

Odgovor info@adrialece.hr

Postovani, tesko je preporuciti kontaktne leće, jer sve zavisi kako ce oko prihvatiti te kontaktne leće. Nase misljenje je da se ostane kod leća koje ste prije koristili i odgovarale su Vam. Sve tekucine koje imamo u ponudi su dobre i naravno sve te tekucine su pogodne za meke kontaktne leće. Pozdrav!

Adriana

Koja je dobra otopina za TopVue mjesečne leće?

Odgovor info@adrialece.hr
Sve otopine su dobre. Mozete uzeti otopinu Gelone ili otopinu LAIM-CARE.
Leana

Poštovani, koja je idealna otopina za Air Optix for astigmatism leće?

Odgovor info@adrialece.hr

Sve otopine su dobre, ali vecina uzima Gelone, Laim-Care...

Ivona

ja isto neznam što je s tim B.C.-ovima, i dali je to uopće bitno, jer sam nosila leće s B.C.8.4 , pa onda 8.7. , pa 8.6. , uglavnom raznorazne,nisam primjetila nikakvu razliku niti mi je ikad oftamolog na pregledu koje leće s kojim B.C.-om da koristim.

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, BC ne igra veliku ulogu kod kontaktnih leća jer se radi o mekim lećama, no svejedno nekima veći ili manji BC stvara problem. Zato preporučujemo da provjerite sve podatke sa oftalmologom prije naručivanja kontaktnih leća.

Saša

Je li vrlo bitno ako promijenim lece koje imaju BC 8.5 na lece od 8.7? Imala sam davno purevision od 8.6 i bile su mi bolje sad me zanima da li je veliki pomak s 8.5 na 8.7?

Odgovor info@adrialece.hr

BC označava baznu krivinu, tj. zakrivljenost leća koja se prilagođava zakrivljenosti vašega oka. Prije no što se odlučite na kupnju leća sa drugim parametrima, preporučujemo da se prethodno posavjetujete sa oftalmologom.

Anonymous

ako koristim -1 dioptriju za naočale,takvu dioptriju trebam i za leće il kolko sam čula nešto manju?? hvala :)

Odgovor info@adrialece.hr

Obicno nije velika razlika, ali opet bolje je provjeriti kod oftalmologa!

tina

zanima me ove mjesecne gdje ih ima po 6 u pakiranju, jel to znaci da svaka leca traje 1 mjesec??

Odgovor info@adrialece.hr

da

mario

Ja također nemam nikakvih iskustava sa lećame, pa me zanima da li se i jednomjesečne leće nakon upotrebe bacaju ili s moggu poslije ćišćenja ponovo koristiti ?

Odgovor info@adrialece.hr

Mjesečne možete koristiti mjesec dana i kasnije morate baciti. Pozdrav

nataša

Nemam iskustva s lećama. Nekad sam imala, čini mi se polutvrde, ali ih nisam mogla nositi jer mi ih oko nije prihvatilo. Ne znam koje su mi sad mogućnosti.

Odgovor Zvonka

@Nataša

Možete probati neke od mekih leća planirane izmjene (pr. mjesecne), potrebno je posjetiti oftalmologa, radi utvrđivanja dioptrije, bazne krivine i promjera leće, samim tim i model. Za razliku od polutvrdih one su napravljene od silikon hidrogela, ili u slučaju starijih modela - hidrogela. Koristi se uglavnom All-in-One otopina, i leće se bacaju nakon isteka preporučenog vremena nošenja (2 tj, mjesec... itd).

LP