Blue blocker - zaštita od plave svjetlosti

Blue blocker - zaštita od plave svjetlosti Blue blocker - zaštita od plave svjetlosti

U današnje su vrijeme naše oči izložene "plavom zračenju" jer smo zbog povećanog korištenja digitalnih zaslona (računala, pametnih telefona, TV-a) stalno pod utjecajem plave svjetlosti, čak i po noći.

Što je plavo svjetlo i zašto je opasno?

Plavo svjetlo su kratki valovi s visokom energijom i nalaze se na plavom kraju vidljive svjetlosti. Kad dođu u kontakt s molekulama zraka ili vode u atmosferi, rasprše se lakše od ostalih zraka vidljive svjetlosti. Upravo zbog te raspršenosti je nebo bez oblaka plave boje. Sunce je glavni izvor plavog svjetla, a provođenje vremena na otvorenom je glavni izvor plave svjetlosti za ljude.

Osim prirodnih izvora, veliku količinu plave svjetlosti dobivamo i preko suvremenih LED svjetala, ekrana TV-a, pametnih telefona, tableta, računala i slično. Količina plave svjetlosti zbog učestalosti i dugotrajnosti sve češće utječe na vaše oči. 

Kakve su posljedice prekomjernoj izloženosti plavom svjetlu?

U prošlom je desetljeću razvoj mobilne i kompjuterske industrije na vrhuncu te smo zbog toga sve više izloženi štetnom utjecaju plave svjetlosti. Prema zadnjim istraživanjima, prosječan čovjek dnevno provodi preko 13 sati ispred različitih zaslona! Taj postotak se povećao za čak 30% u odnosu na 2020. godinu.

Glavne posljedice su:

  • nadražene oči
  • suhe oči
  • umorne oči
  • glavobolje
  • nesanica
  • problemi s koncentracijom
  • ...

Kako se možete zaštititi od negativnog utjecaja plave svjetlosti?

Za zaštitu od plave svjetlosti puno možete napraviti sami. Tijekom rada na računalu poštujte pravilo 20/20/20. Svakih 20 minuta pogledajte u 20 metara udaljen predmet, bar 20 sekundi. Preporučljivo je i razmišljati o tome da trepćete. Navečer na telefonu uključite "dark mode" koji mijenja svjetlost u toplu žućkastu boju. Izbjegavajte korištenje mobilnih uređaja barem 2 sata prije spavanja. 

Najbolji način je svakako nošenje naočala sa zaštitom od plave svjetlosti, odnosno Blue Blocker filterom. Ovaj filter neutralizira plavu svjetlost i smanjuje umor, a to će se odraziti na vašem raspoloženju i zdravlju vaših očiju.

Gdje kupiti naočale sa zaštitom od plave svjetlosti?

U našoj web trgovini možete naručiti sve korekcijske okvire s ugrađenim Blue Blocker filterom, bez obzira na to imate li dioptriju ili ne. 

Ako patite od kratkovidnosti, dalekovidnosti, astigmatizma ili prezbiopije, samo izaberite dodatak Blue Blocker.

Ako nemate dioptriju, možete birati između 14 različitih modela s ugrađenim filterom. Ako između ovih 14 modela niste našli onog pravog za sebe, ne brinite. Nudimo vam mogućnost ugradnje Blue Blocker filtera na bilo koje okvire iz naše ponude

Postupak naručivanja je vrlo jednostavan, sve naočale možete probati pomoću virtualnog ogledala, a za sva dodatna pitanja vam je dostupna naša korisnička služba svakim radnim danom od 8:00 do 16:00 na telefonu 01 7757 572 ili email adresi info@adrialece.hr .

Naočale sa zaštitom od plave svjetlosti dokazano smanjuju:

  • sindrom suhog oka
  • nesanicu 
  • sindrom kompjuterskog vida

Bez obzira na naočale sa zaštitom od plave svjetlosti ne zaboravite na zdrav način života. Pijte puno vode, jedite zdravu hranu, budite aktivni i probajte smanjiti korištenje elektronskih uređaja, pogotovo prije odlaska na spavanje.

U našoj web trgovini svakom dioptrijskom okviru u košarici možete dodati filter koji štiti od plave svjetlosti ili izaberite naočale za računalo BEZ dioptrije OVDJE .

VIŠE

Komentari (1)

Imate li kakvih pitanja?
Marko Martinčić

Dobar dan Recite mi dali imate u ponudi i leće uz blue blocker filter da su i fotoosjetljive ili samo sa su fotoosjetljive pa da potamne ne suncu. Ako imate koja je procedura oko narucivanja te kako navesti uz određeni model da želiš fotoosjetljive leće Hvala

Odgovor info@adrialece.hr

Poštovani, nije moguće istovremeno korištenje zaštite od plave svjetlosti i fotoosjetljivih leća. Pod dodatnom ponudom je moguće odabrati samo jednu opciju.