0 kn

Proizvodi u košarici:

U košarici nema proizvoda

Pokaži košaricu
Korekcijske naočale
					Crulle

4 načina kako spriječiti neudobnost prilikom nošenja kontaktnih leća

4 načina kako spriječiti neudobnost prilikom nošenja kontaktnih leća

Je li vam se već dogodilo da ujutro stavite leće i do navečer ih zamrzite? Bez brige, niste jedini. Brojni korisnici kontaktnih leća se pritužuju kako bistar pogled i udobnost koju osjete ujutro ne traje tijekom cijelog dana. U nastavku vam donosimo savjete kako to spriječiti.

  1. Ne nosite kontaktne leće duže od propisanog roka

Veliki broj korisnika kontaktnih leća želi uštedjeti i nosi leće duže od propisanog roka. Vrlo je važno da leće na vrijeme bacite, odnosno ako se radi o mjesečnim lećama, nemojte ih nositi duže od 30 dana. Svakako zabilježite kada ste ih počeli nositi i imajte na umu kada ih morate baciti i zamijeniti.

  1. Posavjetujte se sa svojim optometristom ili oftalmologom

Na kontaktnim lećama se tijekom vremena nakupljaju proteinski depoziti koji se prirodno nalaze u suzama, ali kad se natalože na leću uzrokuju neudobnost. Zbog toga je vrlo važno da redovito i temeljito čistite i dezinficirate svoje leće. Uvijek koristite otopine za leće koje vam je preporučio vaš optometrist ili oftalmolog. Također možete probati i jednodnevne leće koje ne zahtijevaju dnevno čišćenje jer se nakon jednokratnog korištenja bacaju.

  1. Budite oprezni na alergije

Sezonske alergije također mogu utjecati na neudobnost prilikom nošenja kontaktnih leća. Obično alergija uzrokuje suzne oči, svrab, osjetljivost na svjetlo, crvenilo i naticanje kapka. Ako imate neki od ovih simptoma, važno je da to kažete svom optometristu ili oftalmologu jer simptomi mogu biti slični upali oka. Ako doktor otkrije da se radi o alergenima koji se nakupljaju na vašim lećama, također može predložiti jednodnevne leće.

  1. Pobijedite suhoću oka

Milijuni ljudi pate od sindroma suhog oka, a to je obično i veliki problem za korisnike kontaktnih leća. Ako imate problem sa suhim očima, svakako se posavjetujte sa svojim optometristom ili oftalmologom i nemojte se sami liječiti. Doktor će vam propisati kapi za oči koje će vam najbolje odgovarati.

Redovito posjećujte optometrista ili oftalmologa i dajte mu povratne informacije o tome što djeluje, ali nemojte zaboraviti da čak 87% očnih specijalista tvrdi kako korisnici jednodnevnih silikon hidrogel leća imaju manje problema nakon cjelodnevnog nošenja i čak 90% korisnika potvrđuje da su im jednodnevne leće udobnije.

Odgovori na # - Otkaži
Master Card VISA VISA Electron
Top